Asch-eDscho-perská polévka

Vytisknout recept
Na oleji orestujeme jako vždy cibulku:-)na to nasypeme kroupy a minutu restujeme.
Pak přidáme,vše kromš-petžele,mrkve a limetových měsíčku a smetany.
Podle toho jesti to vaříme v tlakovém hrnci nebo normálním se nám čas vaření zkrátí,v tlakovém já nechávám dokud to nezačne syčet,pak dám na minimum plamen a nechávám vařit takto asi 20 minut.
Pak zkusíme jestli jsou kroupy měké a podle potřeby zředime vodou.
Pak tam dáme vařit mrkev opět tak 10 minut.
Pak už jen zamícháme bud do celého hrnce smetánku nebo jen porci na talíř,sypeme petržel a k tomu dáme limetky které si vymačkáváme dovnitř.
Kdo to nechce vařit na dvě etapy tak mrkev hodte hned,abude to víc kašovité.*smile*A kdo nemá v zásobě v mrazáku vývar ,tak to udělejte podle svého...
2l - vývar-zeleninový,pro masáčky kuřecí
1ks - cibule
200g - kroupy
1lžička - kurkuma
ks - stáva z limetky
60g - rajčatove puré
150g - mrkev
120g - kysaná smetana,nebo smetanový krém
cca 30g - čerstvá petržel
ks - sul,pepř
8ks - měsíčky limetek
příprava - 10
vaření - 60
Kategorie Polévka
Uvařila petraschneiderova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account