Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Kateřina Šlimarová
Vloženo 21. 4. 2020
Líbí se mi
10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
citron
4 ks
kyselina citronová
80 g
40 KS bezových květů
cukr krupice nebo krystalový
2 kg

Bezový sirup

avatar
Kateřina Šlimarová
Vloženo 21. 4. 2020
Líbí se mi
Bezový sirup
10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
citron
4 ks
kyselina citronová
80 g
40 KS bezových květů
cukr krupice nebo krystalový
2 kg

Bezový sirup

Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu. 2,5 Lnechte přejít varem. Vsypte kyselinu citronovou a poté nechte vychladnout.
 
Květy a na kolečka pokrájený dobře omytý citron přelijte v míse zcela vychladlou vodou s kyselinou citronovou, překryjte utěrkou a nechte 24 hodin louhovat.
 
Po této době výluh přeceďte přes jemný cedník vyložený gázou do nerezového hrnce. Vsypte cukr (mělo by ho být tolik, kolik je tekutiny – 1 l tekutiny = 1 kg cukru). Za občasného míchání zahřejte, až se cukr zcela rozpustí a ze dna hrnce začnou k hladině stoupat bublinky.
 
 
Horkou tekutinu okamžitě vlijte do předem připravených vysterilizovaných sklenic či láhví, uzavřete víkem a dnem vzhůru nechte vychladnout. Pak láhev otočte a uskladněte nejlépe na tmavším a chladnějším místě. Neotevřený vydrží sirup až 365 dní, po otevření skladujte v ledničce maximálně týden.
 
 
10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
citron
4 ks
kyselina citronová
80 g
40 KS bezových květů
cukr krupice nebo krystalový
2 kg

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 27. 5. 2020

Paráda

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 24. 4. 2020

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
99 306
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.