Co v pondělí k večeři? Zapečený plněný lilek!

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila VeronikaVajdová

Ingredience

  • 250 g Mleté vepřové maso
  • 200 g Tvrdý sýr na strouhání
  • 200 g Cherry rajčata
  • Kousek anglické slaniny
  • 1 ks Lilek

Instrukce

  • Tato lehká a zdravá chuťovka v obědovém menu nemůže chybět!
    Lilek rozřízeneme na půl, z každé poloviny opatrně vyřízneme dužinu, osolíme ze všech stran a dáme na cedník vykapat (pustí po prosolení šťávu), mezitím si nakrájíme na plátky rajčátka, slaninu, nastrouháme sýr.Do vydlabané části, položíme na spodní část rajčata vedle sebe, na boky slaninu a dáme trošku směsi s mletého masa, nakrájíme si dužinu lilku na plátky a 2 plátky vložíme opět na směs masa, na něj dáme anglickou slaninu a rajčat a opět dáme část masové směsi - pokračujeme, až naplníme celý lilek, ukončíme plátky lilku, slaniny, rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem. Podlijeme olivovým olejem - nedáváme vodu!!! Lilek pustí spoustu šťávy!!! Přikryjeme a dáme do rozpálené trouby. Pečeme na maximum cca půl hodiny, pak na chvilinku odkryjeme a dopečeme.Podáváme s opečeným bramboremDobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account