Roláda s jahodami

Vytisknout recept
Bílky s vodou a solí ušleháme dotuha. Do sněhu s cukrem vmícháme žloutky a sypké přísady. Těsto rozetřeme na plech vyložný pečicím papírem, ve vyhřáté troubě pečeme pši 180 C 10 minut. Piškot dáme na vlhkou utěrku papírem nahoru, pokropíme studenou vodou a papír sloupneme. Svaříme 200 ml vody s cukrem  150g, vínem a citronovou štávou, necháme mírně vychladnout. Ze změklé želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji v sirupu. Až začne sirup tuhnout, vmícháme šlehačku. Střed piškotu potřeme polovinou krému, poklademe omytými jahodami překryjeme zbytkem krému a roládu stočíme. Zabalíme do utěrky dáme ztuhnout do chladničky minimálně na dvė hodiny.
 
 

3ks - Vejce
2lžíce - Voda
1špetka - Sůl
100 g - Cukr
1ks - Vanilkový cukr
1/2ks - Kypřící prášek
50g - Hladká mouka
50g - Maizena (kukuřičného škrobu)
5plátek - Želatina
3ks - Šťáva z citronů
100ml - Bílé víno nebo Vinný mošt
400ml - Smetana ke šlehání
500g - Jahody
20 g - Moučkový cukr
příprava - 160
vaření - 10
Kategorie Dezert
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account