
Dokonalost v každém kousku. Podzim stále ještě nekončí, proto s láskou hodujme v ovoci, které nám toto období nabízí. Co říkáte lákavé kombinaci navinulých šípků s medovou vůní a chutí hrušky? Naprostá delikatesa. Koláč je velmi jednoduchý, rychlý a nenáročný. Co vás čeká po upečení? Rozmazlíte své chuťové pohárky, pohladíte svou duši a od svých nejbližších získáte neuvěřitelnou poklonu. Tak lahodný dezert nelze si nezamilovat.
Nebojte se vyjádřit svou kreativitu. Místo klasické drobenky nebo jednoduché mřížky použijte vykrajovátka ve tvaru hrušky a dodejte celému koláči šmrnc. Užijte si takovou malou premiéru a průpravu na vánoční cukroví.
Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 40 minut
Na těsto si připravte:
Náplň:
Heru vyndejte z ledničky alespoň půl hodiny před zpracováním, aby trošku povolila. Bude se vám s ní lépe pracovat.
Do mísy nasypte mouku, osolte a promíchejte s kypřícím práškem. Přisypte oba druhy cukrů. Vklepněte vajíčko a přidejte změklou Heru. Zpracujte do hladkého těsta, které dejte na půl hodiny do ledničky odpočinout.
Hrušky oloupejte a zbavte jadřince. Nakrájejte na plátky.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto vyndejte z ledničky. Pokud se rozhodnete povrch koláče ozdobit vykrajovanými kousky ovoce, odeberte kousek těsta stranou. Zbytek rozválejte na tenkou placku a přeneste do kulaté formy. Upravte do požadovaného tvaru a nezapomeňte ponechat vyšší okraj, aby náplň nevytékala. Dno mírně propíchejte vidličkou, aby unikala pára a spodek koláče se nevydul.
Potřete těsto ve formě šípkovou zavařeninou a poklaďte plátky hrušek. Ozdobte vykrájeným těstem nebo posypte drobenkou. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40 minut.
Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Vychlazený nakrájejte na 6 – 8 kousků a podávejte. Dobrou chuť!
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
super
Zaujímavý recept
bezva
super