Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 21. 11. 2016
Líbí se mi
40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
300 g
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek bez fosfátů
1 lžička
Moučkový cukr
80 g
Vanilkový cukr
1 ks
Hera
125 g
Vajíčko
1 ks

Podzim s chutí a vůní hrušky a šípků. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s kapkou kreativity

Francis
Francis
Vloženo 21. 11. 2016
Líbí se mi
Podzim s chutí a vůní hrušky a šípků. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s kapkou kreativity
40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
300 g
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek bez fosfátů
1 lžička
Moučkový cukr
80 g
Vanilkový cukr
1 ks
Hera
125 g
Vajíčko
1 ks

Podzim s chutí a vůní hrušky a šípků. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s kapkou kreativity

Dokonalost v každém kousku. Podzim stále ještě nekončí, proto s láskou hodujme v ovoci, které nám toto období nabízí. Co říkáte lákavé kombinaci navinulých šípků s medovou vůní a chutí hrušky? Naprostá delikatesa. Koláč je velmi jednoduchý, rychlý a nenáročný. Co vás čeká po upečení? Rozmazlíte své chuťové pohárky, pohladíte svou duši a od svých nejbližších získáte neuvěřitelnou poklonu. Tak lahodný dezert nelze si nezamilovat.

Nebojte se vyjádřit svou kreativitu. Místo klasické drobenky nebo jednoduché mřížky použijte vykrajovátka ve tvaru hrušky a dodejte celému koláči šmrnc. Užijte si takovou malou premiéru a průpravu na vánoční cukroví.

Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 40 minut

Na těsto si připravte:

  • 300 g špaldové mouky (nebo hladké bílé Babiččina volba na křehká těsta)
  • Špetku soli
  • 1 ČL kypřícího prášku bez fosfátů
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 125 g Hery
  • 1 vajíčko

Náplň:

  • 4 PL šípkové zavařeniny
  • 2 středně velké hrušky
  • ½ ČL mleté skořice
  • 2 PL třtinového cukru

Heru vyndejte z ledničky alespoň půl hodiny před zpracováním, aby trošku povolila. Bude se vám s ní lépe pracovat.

Do mísy nasypte mouku, osolte a promíchejte s kypřícím práškem. Přisypte oba druhy cukrů. Vklepněte vajíčko a přidejte změklou Heru. Zpracujte do hladkého těsta, které dejte na půl hodiny do ledničky odpočinout.

Hrušky oloupejte a zbavte jadřince. Nakrájejte na plátky.

Troubu předehřejte na 180 °C.

Těsto vyndejte z ledničky. Pokud se rozhodnete povrch koláče ozdobit vykrajovanými kousky ovoce, odeberte kousek těsta stranou. Zbytek rozválejte na tenkou placku a přeneste do kulaté formy. Upravte do požadovaného tvaru a nezapomeňte ponechat vyšší okraj, aby náplň nevytékala. Dno mírně propíchejte vidličkou, aby unikala pára a spodek koláče se nevydul.

Potřete těsto ve formě šípkovou zavařeninou a poklaďte plátky hrušek. Ozdobte vykrájeným těstem nebo posypte drobenkou. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40 minut.

 

Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Vychlazený nakrájejte na 6 – 8 kousků a podávejte. Dobrou chuť!

40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
300 g
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek bez fosfátů
1 lžička
Moučkový cukr
80 g
Vanilkový cukr
1 ks
Hera
125 g
Vajíčko
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 13. 5. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

bezva

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Klobouk dolů za ty nápady . A hlavně vynikající receptY

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 523
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.