Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 21. 11. 2016
Líbí se mi
40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
300 g
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek bez fosfátů
1 lžička
Moučkový cukr
80 g
Vanilkový cukr
1 ks
Hera
125 g
Vajíčko
1 ks

Podzim s chutí a vůní hrušky a šípků. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s kapkou kreativity

Francis
Francis
Vloženo 21. 11. 2016
Líbí se mi
Podzim s chutí a vůní hrušky a šípků. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s kapkou kreativity
40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
300 g
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek bez fosfátů
1 lžička
Moučkový cukr
80 g
Vanilkový cukr
1 ks
Hera
125 g
Vajíčko
1 ks

Podzim s chutí a vůní hrušky a šípků. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s kapkou kreativity

Dokonalost v každém kousku. Podzim stále ještě nekončí, proto s láskou hodujme v ovoci, které nám toto období nabízí. Co říkáte lákavé kombinaci navinulých šípků s medovou vůní a chutí hrušky? Naprostá delikatesa. Koláč je velmi jednoduchý, rychlý a nenáročný. Co vás čeká po upečení? Rozmazlíte své chuťové pohárky, pohladíte svou duši a od svých nejbližších získáte neuvěřitelnou poklonu. Tak lahodný dezert nelze si nezamilovat.

Nebojte se vyjádřit svou kreativitu. Místo klasické drobenky nebo jednoduché mřížky použijte vykrajovátka ve tvaru hrušky a dodejte celému koláči šmrnc. Užijte si takovou malou premiéru a průpravu na vánoční cukroví.

Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 40 minut

Na těsto si připravte:

  • 300 g špaldové mouky (nebo hladké bílé Babiččina volba na křehká těsta)
  • Špetku soli
  • 1 ČL kypřícího prášku bez fosfátů
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 125 g Hery
  • 1 vajíčko

Náplň:

  • 4 PL šípkové zavařeniny
  • 2 středně velké hrušky
  • ½ ČL mleté skořice
  • 2 PL třtinového cukru

Heru vyndejte z ledničky alespoň půl hodiny před zpracováním, aby trošku povolila. Bude se vám s ní lépe pracovat.

Do mísy nasypte mouku, osolte a promíchejte s kypřícím práškem. Přisypte oba druhy cukrů. Vklepněte vajíčko a přidejte změklou Heru. Zpracujte do hladkého těsta, které dejte na půl hodiny do ledničky odpočinout.

Hrušky oloupejte a zbavte jadřince. Nakrájejte na plátky.

Troubu předehřejte na 180 °C.

Těsto vyndejte z ledničky. Pokud se rozhodnete povrch koláče ozdobit vykrajovanými kousky ovoce, odeberte kousek těsta stranou. Zbytek rozválejte na tenkou placku a přeneste do kulaté formy. Upravte do požadovaného tvaru a nezapomeňte ponechat vyšší okraj, aby náplň nevytékala. Dno mírně propíchejte vidličkou, aby unikala pára a spodek koláče se nevydul.

Potřete těsto ve formě šípkovou zavařeninou a poklaďte plátky hrušek. Ozdobte vykrájeným těstem nebo posypte drobenkou. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40 minut.

 

Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Vychlazený nakrájejte na 6 – 8 kousků a podávejte. Dobrou chuť!

40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
300 g
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek bez fosfátů
1 lžička
Moučkový cukr
80 g
Vanilkový cukr
1 ks
Hera
125 g
Vajíčko
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Klobouk dolů za ty nápady . A hlavně vynikající receptY

Odpovědět
lemur
lemur 15. 9. 2018

Je nádherný.

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 20. 8. 2018

vyzerá super

Odpovědět
jitkakytka
jitkakytka 26. 11. 2016

nestačím se divit-jsi prostě jednička a bílá heart*

Odpovědět
Francis
Francis 26. 11. 2016

Jituško, děkuji moc

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 863
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.