Dáváme ženám prostor, příležitosti a práci. Již 5 let!
Český cheesecake
vložila 27.6.2018
10 min.
příprava
30 min.
vaření
10 porce
 
Ingredience
  • Máslové sušenky    200 g
  • Máslo    70 g
  • Lučina nebo mascarpone    600 g
  • Zakysaná smetana    250 g
  • Vejce    3 ks
  • Moučkový cukr    1 ks
  • Citronová štáva    1/2 ks

Český cheesecake

 

  1. V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.

  2. Pak smícháme Lučinu (příp. mascarpone), zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).

  3. Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.

  4. Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný. 
Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (20)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
7.7.2018
Ukládám si recept. Vypadá moc dobře.
3.7.2018
stojí za vyzkoušení
30.6.2018
zkusím
29.6.2018
jee, tak ten vypadá skvele !
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (20)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
7.7.2018
Ukládám si recept. Vypadá moc dobře.
3.7.2018
stojí za vyzkoušení
30.6.2018
zkusím
29.6.2018
jee, tak ten vypadá skvele !