Upečte si na Velikonoce veselé linecké. Potěší nejen vaše děti

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila VeronikaHrubá

Ingredience

  • 420 g Hladká mouka
  • 280 g Máslo
  • 140 g Cukr moučka
  • 4 ks Žloutek
  • 2 ks Vanilkový cukr
  • 2 lžička Citrónová šťáva
  • Rybízová marmeláda

POLEVA

  • Bílek
  • Cukr

Instrukce

  • Tento "
    recept
    " vám posílám spíše kvůli nápadu na veselé velikonoční
    sladkosti
    pro
    děti
    . Věřím, že těsto na linecké již máte většinou vlastní a osvědčené. 🙂 Ale pro jistotu. Suroviny jsou zde v množství dvou várek. V míse rukama propracujeme cukr, mouku, máslo, citron a žloutky. Všechny
    suroviny
    by měly mít pokojovou teplotu! Těsto vypracováváme do té doby, dokud nebude zcela hladké. Těsto by se nemělo lepit k válu. Hotové zabalíme do potravinové fólie a dáme odležet do lednice.  Dostatečně studené a odpočaté těsto můžeme začít vyvalovat. Podsypáváme ho prosátým cukrem moučka. Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Upečené linecké všemožných tvarů (zajíčci, vajíčka, kachničky...) promažeme klasicky rybízovou marmeládou a zdobíme cukrovou polevou (jako perníčky). Dále jsem zdobila lentilkami a koupenými barevnými polevami v šikovných zdobících tubičkách. Myslím, že děti měly minulý rok opravdu radost! 🙂 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account