Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 24. 3. 2016
Líbí se mi

Kuřecí játra na bylinkách

hudlenka
hudlenka
Vloženo 24. 3. 2016
Líbí se mi
Kuřecí játra na bylinkách

Kuřecí játra na bylinkách

V neděli jsme již nevěděla, co mám vařit. Manžel si opět přál játrovou omáčku s rýží, jenže tu dělám nejméně 1x za měsíc 

a já tedy na to zrovna neměla chuť.

 

Vybavila se mi jedna dobrota, kterou si občas dávám v restauraci, ale doma jsem ji ještě nezkusila. A tak jsem do toho šla.

Vše od oka, ale podařilo se.

 

Kuřecí játra na bylinkách

 

1/2 kg kuřecích jater

1 lžíce sušené bazalky

1/2 lžičky tymiánu

1/2 lžičky oregána

3 lžíce olivového oleje

sůl a pepř

 

Játra si odblaníme, řádně promyjeme a necháme okapat.

 

V misce si připravíme z oleje a bylinek směs, ve které kousky jater obalíme, zbytek marinády přelijeme na játra a necháme cca 3 hodiny uležet v chladnu. /nesolíme, nepepříme!/

 

Jako přílohu jsem zvolila "opékačky"

 

Opékané brambory

Menší brambory pořádně vydrhneme, aby byla slupka čistá a asi 8 minut /podle velikosti/ uvaříme ve vodě, ne úplně do měkka. Potom je slijeme a nakrájíme na čtvrtky, položíme na pečící papír do pekáčku, zakapeme olivovým olejem a posypeme bylinkami na brambory /sušená petrželka, medvědí česnek, libeček, co kdo má rád nebo i malinko grilovacího koření/, osolíme.

Dáme dopéci do trouby na cca 10 minut. 

 

Když se nám již doképají brambory, na rozpálenou pánev dáme kuřecí játra a restujeme cca 3 minuty z jedné strany 

a 2 minutky z druhé strany, promícháme. Když jsou játra měkká, teprve osolíme a opepříme.

 

Podáváme s opékanými bramborami. Můžeme přidat tatarskou omáčku nebo nějaký domácí dip s česnekem třeba.

Výborná chuťovka, i manžel uznal, že byla změna proti klasické játrové omáčce.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 25. 6. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 4. 4. 2020

super

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 21. 11. 2018

játra už doma dlouho nebyla, dala bych si...

Odpovědět
konatovka
konatovka 12. 4. 2016

Také občas dělám játra, s bylinkami budou mít dobrou chuť.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 12. 4. 2016

je to mňamka a navíc rychlovka, jen je tedy dobré je třeba ráno omýt, okapat a naložit trochu...

gustawka
gustawka 25. 3. 2016

Nejim

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 078
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.