Tomatová polévka z čerstvých (sherry) rajčat

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 25 minutes
Uvařila Kateřina Šebestová

Ingredience

  • 1 kg Sherry rajčátka ( Nebo kterákoli jiná, která máte po ruce)
  • 12 ks Bazalka čerstvá
  • 1 špetka Bazalka sušená
  • 2 l Voda
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dcl Smetana
  • 1 lžička Zakysaná smetana
  • 1 hrst Parmezán
  • 1 lžička Olivový olej

Instrukce

  • Drahá děvčátka, 
    také se Vám stane, že koupíte rajčata, když jsou třeba v akci, a po několika salátech tiše trpíte při pohledu na to, jak Vám v ledničce hnijí? Mě se to stává často. Z větších rajčat udělám vždy lečo, ale z sherry rajčátek se dělá špatně a tak jsem přešla na zbavování se jich tímto způsobem:
    Postup: Na olivovém oleji orestujte česnek - poté vložíme do hrnce rajčátka, restujeme s česnekem jen chvilinku a zalejeme vodou.
    Je vlastně na Vás, jaké máte doma množství rajčátek a jaké množství použijete. Je to hlavně o tom, že rajčátka mají být ve vodě ponořeny, ale nesmí té vody být moc, mělo by to být úměrné, aby byla dobrá finální hustota.
    Přidáme sůl, sušenou bazalku, kdo má rád - přidá masox ( lze vařit přímo z vývaru). Až se rajčátka povaří, rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme smetanu, cukr, popřípadě ještě sůl.
    Pro servírování zvolíme hlubší talíř, na polévku dáme ještě lžičku zakysané smetany a parmezánu, 2 lístečky bazalky.
    TIP: pokud chcete zvolit polévku jako hlavní chod, třeba na večeři, doporučuji uvařit si zvláště noky, posléze je dát do talíře a přelít touto polévkou, je to skvělá kombinace, která dokonale zasytí.
     
    *wine**wine*:-**heart*
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account