Třešňová bublanina. Úchvatný moučník vyvolávající představu dokonalého léta
- 1 hrnek rýžové mouky (rýžová mouka má hutnější konzistenci, než-li mouka obyčejná. Dokáže vsáknout více tekutiny, proto je potřeba opravdu malého množství)
- 3/4 hrnku třtinového moučkového cukru
- 100 ml kokosového oleje
- 330 ml sladké (kokosové) smetany
- 1 bezfosfátový kypřící prášek
- šťávu z 1 citronu
- 3 vajíčka
- špetku soli
- 1 hrnek vypeckovaných třešní
- 2 PL kokosového oleje
- 2 PL BIO kokosového cukru (nahradit ho můžete třtinovým)
- 2 PL strouhaného kokosu
- Vypeckujte třešně.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Pekáč o velikosti 25 x 35 cm vyložte pečícím papírem nebo vystříkejte tukovým sprejem.
- V míse rozšlehejte vajíčka s cukrem a citronovou šťávou do pěny.
- Přilijte olej se smetanou a zamíchejte.
- Přisypte mouku s kypřícím práškem a solí.
- Vymíchejte do hladkého bezhrudkového těsta.
- Těsto přelijte do pekáče a hustě zasypte třešněmi.
- Zasypte kokosovou drobenkou a vložte na 30 minut do trouby.
- Než bublaninu vyndáte z trouby, proveďte test se špějlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.