Šarišský hrnčekový jablkový koláč

Vytisknout recept
Jablká očistíme a pokrájame na malé kocky. Orechy a čokoládu posekáme.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej a šľaháme.
 
Múku pomiešame so škoricou a sódou, postupne pridávame do vyšľahanej hmoty a dobre premiešame
Nakoniec prisypeme posekané jablká, orechy, čokoládu a jemne premiešame.
 
Vyšší plech (25x38 cm) vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie.
Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme.
Pečieme pri 200°C asi 35 min.
 
Pozn.: 1 hrnček = 250ml
5ks - vajce
1,5hrnek - kryštálový cukor
2hrnek - hladká múka
1lžička - škorica mletá
1lžička - sóda jedlá
100g - čokoláda horká
5ks - jablko
1/2hrnek - vlašské orechy
1hrnek - olej
příprava - 30
vaření - 35
Kategorie Dezert
Uvařila Monika Galgócziová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account