
Autorka funkčního komplexního systému vlivu stravy na zdraví, kuchařky, online programů a kurzů Improvizační vaření, žena kypící vitalitou, která používá pojmy jako je „stravovací gramotnost“ či „živé a mrtvé jídlo“. Kdo je Jolana Janišová a co ji přivedlo na cestu pro odvážné?
Praktické zjištění, že jiná cesta jak se zbavit trvale svých „civilizačních“ nemocí není. Proto vám dnes mohu předat svou fungující zkušenost s osobním příkladným stravováním. Přeji si, abyste nemuseli zažít tolik bolesti jako já.
Ve skutečnosti jsme my lidé světelné bytosti ve hmotném těle. Bez světla nemůžeme zdravě a dlouho žít. To máme společné se zvířaty i přírodou. Výživné jídlo je dar, je SVĚTLO a LÁSKA, energie, smysl, požitek i prožitek, komunikační nástroj. Je také terapie, nálada, pohoda, klid, radost, aromaterapie, barevná terapie, teplo. Jídlo sdružuje jednotlivce a harmonizuje vztahy.
Z pocitu nedostatku času lidé konzumují hotové, mrtvé, umělé, chemické a návykové potraviny. Člověk tímto ztrácí svou hodnotu a postupně i svou energii. Viníkem je konzumace rafinovaných, energeticky mrtvých potravin bez živin. Tento proces brzdí a postupně vyřazuje z akce náš imunitní systém. Tímto se poškodí mozek a v důsledku vzniklého chaosu se člověk rozhodne, že se začne sám systematicky likvidovat. Rafinované, geneticky modifikované chemické potraviny včetně veškerého masa, mají velmi nízkou vibraci a žádné živiny, obsahující pouze lepidla, pojidla, barviva, chuťové přísady, návykové látky a prázdnou hmotu. Ty v těle vytvoří tmavá místa, která energeticky velmi oslabují orgány a celé orgánové systémy.
Takto stravujícím se lidem, způsobují mrtvé potraviny disharmonii jejich daného dokonalého přirozeného, samo regeneračního systému. Proto je moc důležité zaměřit se na přirozenou stravu – včetně správného pitného režimu – obsahující komplexní živiny v dokonalé harmonii s vysokou vibrací a podporou dokonalého života.
Dietám na hubnutí, počítání kalorií, reklamám slibujících rychlý výsledek, „zázračným“ preparátům, závislostem na různých „odbornících“, ortodoxním směrům, současnému jezení a pití, více četným jídlům, ledovým a energetickým nápojům.
Pro všechny odvážné lidi jsem vytvořila tento Projekt k ozdravění. Jeho součástí je denní průvodce, kniha Jídla Světla – Kuchařka pro život 1 a dva doplňující online kurzy Pyré a Sladké placky. Zdravý životní styl je celoživotní přirozený postoj a vědomé konání vycházející z lásky.
V dnešní době je nevyhnutelné poznat a používat stravovací gramotnost.
Každý z přátel, kdo byl u nás na návštěvě tři dny a více, na sobě cítil pozitivní změny. Všichni měli blažený pocit. A po sladkých plackách byl příliv energie tak zjevný, že někteří, ač málomluvní a introverti, byli během několika hodin k nezastavení i se sdělováním vlastních pocitů. A nikomu se od nás nikdy nechtělo odjet.
Člověk je z x bilionů různých buněk, které se pravidelně v různých místech obnovují. Buňky pokrývající žaludek a tlusté střevo se obnovují velmi rychle již po třech dnech. Tenké střevo pracuje na své obnově stále. Promyšlené zdravé stravování rychle zaznamenají také i naše přátelské bakterie, které jsou ve střevech velmi důležité pro budování imunity těla. To má přímý vliv na hormonální systém, mozek i další orgánové systémy.
Každý z nás je originál a vše se každému děje individuálně. Přijměte to prosím tak, že funkční komplex, který předkládám, již několik let žiji. Před šestnácti lety jsem začala dělat postupné změny a dnes ještě stále nejsem u konce. Život včetně stravování je nekonečný proces objevování, vzdělávání se a praxe, který se neustále s dobou vyvíjí. Je to nevyhnutelné. Každý z nás se nachází v jiném stavu a má – svůj čas a své vlastní tempo – na cestě tohoto procesu.
Neteoretizuji – všechny uvedené systémy jsem si sama vyzkoušela v praxi, svůj zdravotní stav jsem si nechala vždy změřit na biorezonančních přístrojích jako je BICOM OPTIMA, Sensitiv Imago 500, kvantový Oberon, Salvia, EAV Vollův přístroj, DiaDENS-PK. Tyto výsledky jsem si srovnávala se svými pocity a upravovala jsem si své postupy a jídelníček tak, abych dosáhla plného pocitu spokojenosti.
Ano, svůj samotný postoj k sobě. Mít Lásku k sobě a cítit svou hodnotu znamená, že člověk rád podporuje prevenci svého zdraví na všech úrovních. Myšlení, vnímání, cítění, zdravé stravování, správný pitný režim, přirozený pohyb, respekt k přírodě a všemu živému. S vědomím toho, že veškeré hodnoty vytváří on sám a to vždy na vysoké morální úrovni. I člověk, který se v minulosti neměl rád/nemocný, se rozhodne uzdravit, má tu moc.
Líbí se mi výrok kosmického lékaře, pana profesora Ivana Pavloviče Něumyvakina:
„Nemoc není osud, je to pouze stav organismu, a ten můžeme měnit.“
Dále je velmi důležité stravovat se podle svého jedinečného biorytmu, s ohledem na roční období v prostředí, kde žiji a tvořím. Vnímat se a správně rozlišovat je otázkou pravidelného tréninku.
Je jedno odkud začnete, vždy totiž sami zjistíte, že je třeba udělat ještě něco navíc… A to jsou ty souvislosti, o kterých se většinou nemluví. Kdo udělá změny ve stravovacích návycích a stravování, přirozeně změní své myšlení, vnímání a cítění. A naopak. Odpovědnost za svůj život znamená svobodu duše.
Výživným a chutným jídlem můžete nastartovat svou změnu i vy.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
super
Skvělý článek
Zajímavý článek