Zeleninová směs s jablky k masu, sýru, na topinky ......

Vytisknout recept
Pokud tak jako já máte plno rajčat a už nevíte co s nimi, zkuste tento recept. Je to výborná přílohová směs třeba k pečenému masu, k uzeninám, sýrům ..... použít jde i pod maso tam, kde  kyselejší chuť nebude na závadu. A nebo si to můžete dát, tak jaké já, když vás honí mlsná na něco pikantního ;-).
 
Takže jdeme na to: 
Oloupeme jen cibuli, zbytek zpracujeme i se slupkou. Jablka, papriky a cukety zbavíme jádřinců a spolu s cibulí a rajčaty všecno nakrájíme na malé kousky. Dáme do velkého hrnce (ideálně s nepřilnavým dnem) a dáme vařit. Zpočátku hlídejte a míchejte, než to začne pouštět šťávu. Vaříme do měkka, což trvá tak cca půl hodinky. Občas promícháme. Pak přidáme ochucovací ingredience - cukr, ocet, sůl a pepř a ještě vaříme tak 10 minut, až se vše spojí a cukr dokonale rozpustí. 
Pak příjde na řadu ruční mixér, kterým směs rozmixujte do konzistence, která vám vyhovuje. Někdo rád menší kousky, někdo větší..... taky lze polovinu rozmixovat na kaši a polovinu nechat bez mixování a pak obě půlky smíchat. Záleží na vás. Jen pozor, aby vás horký obsah nespálil nebo nezničil mixér. Klidně nechejte směs trošku zchládnout.
Rozmixovanou směs ochutnejte a naplňte jí skleničky tak 2 cm pod okraj. Důkladně očistěte horní okraj skleniček a uzavřete je vyvařenými víčky. 
Sterilujeme 30 minut na 80 stupňů. 
Skleničky se zavařeným obsahem překryjeme utěrkou nebo ručníkem a necháme vystydnout.
 
Dobré chutnání 😀
 
 
 
 
 
 
 
1kg - rajčata (lépe nějaká masitá odrůda, ale není to nutné)
0,5kg - papriky (pro efekt barevné nebo jaké máme)
0,5kg - cibule
0,5kg - jablka
1-2ks - cuketa (zbavená semen)
200g - krystalový cukr
90ml - Bzenecký ocet
dle chutiks - sůl a pepř z mlýnku
příprava - 30
vaření - 60
Kategorie Salát
Uvařila IvaRudá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account