Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 15. 5. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
2-4 porce
Ingredience
Karotka čerstvá
500 g
Konzerva sladké kukuřice
1/2 ks
Cibule
1 ks
Kokosový olej
4 lžíce
Cayennský pepř
1 špetka
Sůl
1 a 1/2 lžička
Citron
1 ks
Třtinový cukr
2 lžíce
Vinný ocet
1/2 lžíce
Koriandr (nasekaný čerstvý)
1 lžíce
Mladé listy polníčku
10 ks

Teplý karotkový salát je plný vitamínů a lahodných chutí. Super rychlá večeře, která ušetří vaši peněženku

Francis
Francis
Vloženo 15. 5. 2017
Líbí se mi
Teplý karotkový salát je plný vitamínů a lahodných chutí. Super rychlá večeře, která ušetří vaši peněženku
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
2-4 porce
Ingredience
Karotka čerstvá
500 g
Konzerva sladké kukuřice
1/2 ks
Cibule
1 ks
Kokosový olej
4 lžíce
Cayennský pepř
1 špetka
Sůl
1 a 1/2 lžička
Citron
1 ks
Třtinový cukr
2 lžíce
Vinný ocet
1/2 lžíce
Koriandr (nasekaný čerstvý)
1 lžíce
Mladé listy polníčku
10 ks

Teplý karotkový salát je plný vitamínů a lahodných chutí. Super rychlá večeře, která ušetří vaši peněženku

Svou sladko-kyselou chutí dodá chmurnému dni veselejšího ducha. Můžete ho využít i jako přílohu k rybě. Získá tak honosnější a noblesnější titul.

 

Připravte si na 2 porce salátu nebo 4 porce přílohy:

  • 6 větších mrkví (cca 500 g)
  • ½ konzervy nakládané kukuřice (cca 120 g)
  • 1 větší cibule
  • 4 PL kokosového oleje
  • Špetka cayennského pepře
  • 1 a ½ ČL soli
  • 1 citron (nejdříve si nastrouhejte kůru a poté vymačkejte šťávu)
  • 2 PL třtinového cukru
  • ½ PL vinného octa
  • 1 PL nasekaného koriandru
  • 10 ks mladého polníčku

Můj TIP: pokud máte doma cibuli červenou, vezměte tuto. Salát bude ve výsledku barevnější.

 

Postup přípravy:

 

  1. Nejdříve si tepelně upravte mrkev. Oškrábejte ji a nakrájejte na tenká kolečka. Pozor, ať se vám během vaření nerozlámou. Doporučuji krájet tak 3 mm široké. Mrkev vložte do studené vody a vařte cca 15 minut. Mrkev musí být krásně křupavá. Slijte vodu a nechte okapat.
  2. Cibuli nakrájejte na půl měsíčky.
  3. Na pánvičce si rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte třtinový cukr a zkaramelizujte.
  4. Přidejte uvařenou mrkev a prohoďte s karamelovou cibulí. Není již potřeba žádné delší tepelné úpravy.
  5. Okořeňte cayennským pepřem. Právě ten dodá salátu prohřívací efekt a pikantní chuť.
  6. Přidejte citronovou kůru a šťávu, vinný ocet a sůl. Promíchejte.
  7. Přisypte kukuřici a spojte se směsí na pánvičce.
  8. Na závěr přidejte koriandr.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 30. 8. 2019

Vypadá báječně

Odpovědět
Francis
Francis 31. 8. 2019

Děkuji pěkně za pochvalu i za milé komentáře ke všem mým receptům a příběhům. Nestačím odepisovat... velmi si vážím přízně. Přeji mnoho kuchařských úspěchů

Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

skvelé

Odpovědět
Barbora3
Barbora3 17. 5. 2017

Hmm- děláme něco podobného, ale s prečenou mrkví a řepou, taky je to mňamka

Odpovědět
Glady
Glady 17. 5. 2017

vyzkouším

Odpovědět
Francis
Francis 17. 5. 2017

konatovka
konatovka 16. 5. 2017

Slávinko, opět velmi zdravý recept na naše správné stravování, moc díky za inspiraci, příležitostně vyzkouším.

Odpovědět
Francis
Francis 16. 5. 2017

Děkuji pěkně za pochvalu zdraví je potřeba podporovat každý den

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 203
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.