Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 15. 5. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
2-4 porce
Ingredience
Karotka čerstvá
500 g
Konzerva sladké kukuřice
1/2 ks
Cibule
1 ks
Kokosový olej
4 lžíce
Cayennský pepř
1 špetka
Sůl
1 a 1/2 lžička
Citron
1 ks
Třtinový cukr
2 lžíce
Vinný ocet
1/2 lžíce
Koriandr (nasekaný čerstvý)
1 lžíce
Mladé listy polníčku
10 ks

Teplý karotkový salát je plný vitamínů a lahodných chutí. Super rychlá večeře, která ušetří vaši peněženku

Francis
Francis
Vloženo 15. 5. 2017
Líbí se mi
Teplý karotkový salát je plný vitamínů a lahodných chutí. Super rychlá večeře, která ušetří vaši peněženku
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
2-4 porce
Ingredience
Karotka čerstvá
500 g
Konzerva sladké kukuřice
1/2 ks
Cibule
1 ks
Kokosový olej
4 lžíce
Cayennský pepř
1 špetka
Sůl
1 a 1/2 lžička
Citron
1 ks
Třtinový cukr
2 lžíce
Vinný ocet
1/2 lžíce
Koriandr (nasekaný čerstvý)
1 lžíce
Mladé listy polníčku
10 ks

Teplý karotkový salát je plný vitamínů a lahodných chutí. Super rychlá večeře, která ušetří vaši peněženku

Svou sladko-kyselou chutí dodá chmurnému dni veselejšího ducha. Můžete ho využít i jako přílohu k rybě. Získá tak honosnější a noblesnější titul.

 

Připravte si na 2 porce salátu nebo 4 porce přílohy:

  • 6 větších mrkví (cca 500 g)
  • ½ konzervy nakládané kukuřice (cca 120 g)
  • 1 větší cibule
  • 4 PL kokosového oleje
  • Špetka cayennského pepře
  • 1 a ½ ČL soli
  • 1 citron (nejdříve si nastrouhejte kůru a poté vymačkejte šťávu)
  • 2 PL třtinového cukru
  • ½ PL vinného octa
  • 1 PL nasekaného koriandru
  • 10 ks mladého polníčku

Můj TIP: pokud máte doma cibuli červenou, vezměte tuto. Salát bude ve výsledku barevnější.

 

Postup přípravy:

 

  1. Nejdříve si tepelně upravte mrkev. Oškrábejte ji a nakrájejte na tenká kolečka. Pozor, ať se vám během vaření nerozlámou. Doporučuji krájet tak 3 mm široké. Mrkev vložte do studené vody a vařte cca 15 minut. Mrkev musí být krásně křupavá. Slijte vodu a nechte okapat.
  2. Cibuli nakrájejte na půl měsíčky.
  3. Na pánvičce si rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte třtinový cukr a zkaramelizujte.
  4. Přidejte uvařenou mrkev a prohoďte s karamelovou cibulí. Není již potřeba žádné delší tepelné úpravy.
  5. Okořeňte cayennským pepřem. Právě ten dodá salátu prohřívací efekt a pikantní chuť.
  6. Přidejte citronovou kůru a šťávu, vinný ocet a sůl. Promíchejte.
  7. Přisypte kukuřici a spojte se směsí na pánvičce.
  8. Na závěr přidejte koriandr.
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
2-4 porce
Ingredience
Karotka čerstvá
500 g
Konzerva sladké kukuřice
1/2 ks
Cibule
1 ks
Kokosový olej
4 lžíce
Cayennský pepř
1 špetka
Sůl
1 a 1/2 lžička
Citron
1 ks
Třtinový cukr
2 lžíce
Vinný ocet
1/2 lžíce
Koriandr (nasekaný čerstvý)
1 lžíce
Mladé listy polníčku
10 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 15. 5. 2020

zajímavé

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 12. 4. 2020

mňam

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 25. 2. 2020

zajímavé

Odpovědět
Jasper
Jasper 30. 8. 2019

Vypadá báječně

Odpovědět
Francis
Francis 31. 8. 2019

Děkuji pěkně za pochvalu i za milé komentáře ke všem mým receptům a příběhům. Nestačím odepisovat... velmi si vážím přízně. Přeji mnoho kuchařských úspěchů

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 464
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.