Salát s pečenou dýní a bílými fazolkami

Vytisknout recept
Pokud máte rádi dýně, máme pro vás dobrou zprávu! Dýně hokkaido, kterou jsme zvolili pro náš recept, je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek. Pozitivně působí na zrak, pomáhá při onemocnění slinivky břišní a žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má i detoxikační účinky a výborně se hodí do redukčních diet. V pečené podobě na salátu s bílými fazolkami vám navíc bude neuvěřitelně chutnat.
Postup:
  1. Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.
  2. Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu.
  3. Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balsamico a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte
    a opepřete.
  4. Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. Zasypte čerstvou petrželovou natí.
TIP! Kam pro dýni hokkaido? Do Japonska nemusíte, pro dobře rostlý kus stačí zajet do AGRO Jesenice u Prahy a. s.
 
200g - bílé fazole v konzervě
500 g - dýně hokkaido nakrájená na kostky
2ks - mrkev
1ks - petržel
1ks - cuketa
1ks - stroužek česneku
1hrst - špenátové listy
1hrst - čerstvá petrželka
párkapka - olivový olej
párkapka - ocet balsamico
1špetka - sůl
1špetka - čerstvě mletý pepř
příprava - 30
vaření - 0
Kategorie Salát
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account