Salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky

Vytisknout recept
S nadcházejícím podzimem jsou saláty stále lehké a čerstvé, ale můžeme je obohatit o „podzimní suroviny“. Náš salát s baby špenátem jsme ozdobili dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. A suroviny jsme si opravdu vybrat uměli! Červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém. Velmi zdravé jsou i vlašské ořechy, které jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin a obsahují i dostatek vlákniny a bílkovin.
TIP! Jakou zvolit nivu? Se sýrem s ušlechtilou plísní NIVA extra z Mlékárny Otinoves s.r.o. nebo s Jihočeskou Nivou od Madety chybu neuděláte. Obě mají značku Klasa.
Postup:
  1. Proprané salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
  2. Na dresink promíchejte vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše osolte
    a opepřete.
  3. Salátovou směs přelijte dresinkem a zasypte rozdrobeným sýrem a ořechy.
 
2hrst - listy baby špenátu
2hrst - listy řepy
2ks - předvařená řepa
2ks - zelená jablka
200g - niva
1hrst - vlašské ořechy
50ml - voda
100ml - olivový olej
2lžička - dijonská hořčice
1lžíce - bílý vinný ocet
1/2ks - šťáva z 1/2 citronu
1špetka - sůl
1špetka - čerstvě mletý pepř
příprava - 20
vaření - .
Kategorie Salát
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account