Salát s brokolicí a dresinkem ze skyru
Ingredience
- Na salát
- 150 g kuřecího masa
- 100 g brokolice
- 130 g kukuřice konzervované nebo vařené
- 2 menší hrsti čerstvých listů baby špenátu
- ¼ ks červené cibule
- ½ ks pomeranče nebo jablka
- ¼ ks granátového jablka
- ¼ ks avokáda
- Šťáva z ½ citrónu
- Citrónová kůra
- 1 PL lžíce nasekané čerstvé máty
- Olivový olej sůl, pepř, koření na maso dle chuti
- Na zálivku
- 60 g bohušovického SKYRU natur
- 1 ČL Čajová lžička dijonské hořčice
- Pár kapek citrónové šťávy
- Sůl pepř, bylinky podle chuti
Instrukce
Postup:
- Brokolici rozeberte na růžičky, promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem. Rozložte ji na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte zhruba 20 minut, dokud nebude opečená dokřupava a dozlatova.
- Mezi tím si připravte maso, které potřete olejem, osolte, opepřete a dejte na rozpálenou suchou pánev. Opékejte 2 minuty z každé strany a potom dejte na 5 minut do trouby vedle brokolice. Pečte asi 5 minut, dokud nebude propečené.
- Když je kuře hotové, přendejte jej na talíř a nechte odpočinout. Až vychladne, nakrájejte ho na kousky. Brokolici přendejte do velké mísy a promíchejte s kůrou a šťávou z citrónu. Dejte stranou vychladnout.
- Do misky k brokolici přidejte natrhané špenátové listy, cibuli nakrájenou najemno, kukuřici, kousky pomeranče nebo jablka, granátové jablko, mátu a vychladlé kuřecí maso. V malé mističce vedle si smíchejte SKYR s hořčicí, promíchejte, zakápněte pár kapkami citrónové šťávy a dle chuti dochuťte solí a pepřem. Dresink následně přelijte do mísy k salátu a jemně promíchejte, aby se chutě spojily. Servírujte s nakrájenými plátky avokáda navrchu.
- www.skyrcz.cz
Salát vypadá pěkně a je jistě moc dobrý.