Dáváme ženám prostor, příležitosti a práci. Již 5 let!
Americká salátová klasika se zelím a krémovým dresinkem – coleslaw
vložila 12.6.2018
20 min.
příprava
20 min.
vaření
4 porce
 
Ingredience
  • červené zelí    1/4 ks
  • bílé zelí    1/4 ks
  • máslová dýně    1/4 ks
  • mrkev    3 ks
  • koriandr     ks
  • kešu ořechy    1/4 hrnek
  • olivový olej    150 ml
  • červená paprika    1 ks
  • zázvor    2 cm ks
  • agáve sirup    2 lžička
  • jablečný ocet    1 lžíce
  • tamari    2 lžička
  • koriandr     ks
  • sůl    1 lžička

Americká salátová klasika se zelím a krémovým dresinkem – coleslaw

Červené a bílé zelí nakrouhejte na V-kráječi nebo nožem na co nejjemnější plátky. Máslovou dýni oloupejte a zbavte případných semínek. Spolu s mrkví ji nakrouhejte na jemno na struhadle nebo v robotu za pomocí krouhacího disku. Vše v míse promíchejte a přidejte nasekaný čerstvý koriandr.

Na dresink namočte ¼ hrnku ořechů kešu alespoň na 2 hodiny. Ořechy dejte do mixéru, zalijte olejem a přidejte všechny ostatní ingredience. Papriku předtím lehce pokrájejte, aby se lépe mixovala. Vše rozmixujte do hladka.

Dresinkem přelijte směs zelí, dýně a mrkve a nechejte marinovat alespoň 1 hodinu za pokojové teploty, aby vše změklo. Důležité je salát nechat marinovat, aby jeho základ změkl, a dal se tak lépe jíst. V ledničce můžete salát nechat marinovat klidně přes noc. 

 

Zdroj: recept z kuchařky Tajemství syrové stravy.

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (29)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
17.6.2018
Zajímavé
14.6.2018
13.6.2018
to by mi určitě chutnalo, mňam
To bude Dobrota
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (29)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
17.6.2018
Zajímavé
14.6.2018
13.6.2018
to by mi určitě chutnalo, mňam
To bude Dobrota