Letní salát

Vytisknout recept
Letní cuketový salát nejen osvěží, ale díky umeoctu prospěje i našemu zdraví!
Kategorie Salát
Kuchyně Ostatní
Klíč. slova léto, rychlé, salát, zdravě, zelenina
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 0 minutes
Celkový čas 10 minutes
Porce 4
Kalorie 100
Uvařila Zdeňka Zajíčková

Ingredience

  • 1 ks cukety
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce Ume octa
  • Himalájská sůl
  • Bílý pepř
  • 0,5 l Vody

Instrukce

  • V míse si připravíme nálev z vody, ume octa, soli, pepře a cukru a smícháme s nastrouhanou cuketou. Vychladíme a podáváme v horkýc hletních dnech  [x] 😀
  • Já si tam přidám ještě lžičku sterilovaného nebo čerstvého kopru a mleté lněné semínko. Tento nálev má jemnou sladkokyselou chuť a je zdravější než nálev udělaný z lihového octu.

Notes

Tip:
Umeboši jsou plody (švestky) ovocného stromu ume. Fermentací těchto švestiček umeboši vzniká slano-kyselá přírodní červená voda ume-su, které se říká umeocet.
Jak nám pomáhají a proč je používat?– obsahují velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě– pomáhají upravovat acidobasickou rovnováhu, silně neutralizují (působí v našem těle zásaditě)– zpomalují stárnutí a pomáhají při kožních problémech– upravují střevní problémy a budují zdravou střevní mikroflóru– v krvi neutralizují nadbytek cukru nebo alkoholu– odstraňují plísně z těla– řeší zácpu i průjem– zmírňují pálení žáhy– pomáhají při žaludečních nevolnostech a podporují trávení– při otravě organismu potravinami– při bolestech hlavy– čistí krev– eliminují únavu, chrání tělo před vyčerpáním, obnovují naši vitalitu a posilují imunitu
Při cestovatelské nevolnosti mějte vždy u sebe švestičky umeboši. Pomáhají také při ranních nevolnostech u těhotných maminek – dávejte si kousek umebošky ke každému jídlu.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 2g | Kalorie: 100kcal | Tuky: 5g | Protein: 8g | Cukry: 6g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account