Čočkový salát s jahodami a rebarborou
Že je čočka jenom hnědá a vaří se z ní polévka nebo "na kyselo"? Kdepak, tenhle čočkový salát vás přesvědčí, že luštěniny chutnají i s netradičními přísadami.
Zelenou čočku si uvaříme na skus a necháme vychladnout. Rebarboru si omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Spaříme ji vařící vodou a propláchneme pod studenou. Jahody si omyjeme a nakrájíme také na tenká kolečka.
Na zálivku prošleháme umeocet s olivovým olejem, javorovým sirupem, solí a pepřem.
V míse smícháme čočku s rebarborou, jahodami, hráškem, nasekanou jarní cibulkou a pažitkou. Přelijeme zálivkou, důkladně promícháme, ozdobíme klíčky a podáváme, případně dáme chladit do lednice.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
mnamm
zaujimave
hned bych ochutnala
zajímave
Zajímavé.