Celerovo-mrkvová pomazánka s jablkem

Vytisknout recept
Velmi snadná a velmi chutná pomazánka hodící se i na odlehčené jednohubky během svátečního hodování.
Celer a mrkev očistíme a nastrouháme na jemno, jablíčko, pokud je pěkné, můžeme nastrouhat i se slupkou, případně také oloupeme a strouháme na hrubo.
Přidáme rozmačkaný česnek, zlehka osolíme, opepříme a spojíme majonézou, kterou můžeme odlehčit přidáním jogurtu či zakysané smetany.
Podáváme s tmavým pečivem jako večeři, můžeme mazat i na jednohubky.
1/2ks - celer větší bulva
1ks - mrkev větší
1-2ks - jablko, ideálně nakyslé - dle velikosti
1-2stroužek - česnek
3-4lžíce - majonéza, případně jogurt či zakysané smetana - celkem
ks - sůl, pepř
příprava - 5
vaření - 15
Kategorie Salát
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account