Zelný salát s křenem

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 300 g hlávkového zelí
  • 1/2 malé cibule
  • strouhaný nebo nakládaný křen
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 2-3 lžičky cukru
  • citronová šťáva
  • mletý pepř

Instrukce

  • Hlávkové zelí zbavíme horní slupky a poté nakrájíme na co nejtenčí proužky.
  • Dáme do mísy, osolíme a rukou co nejvíce promačkáme, aby pustilo šťávu.
  • Kousek cibule nakrájíme na malinké kostičky a přidáme k zelí.
  • Následně přidáme cukr, olej, citronovou šťávu a strouhaný křen.
  • Lehce opepříme. Necháme odpočinout.
4 Komentářů
  1. NelaVávrová 1 rokem ago

    mam rada tento salat, vyzkousime

  2. 5 stars
    Zdravý salát. Mám ho ráda s křenem i s mrkví.

  3. Author

    Tak cibule není nutná, ale křen tomu opravdu dá dobrou chuť a dodá i patřičné vitamíny.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Teda, vypadá skvěle, křupavě, čerstvě…. úplně mám na něj chuť :-), já nedávám křen, ale přidávám mrkev…, ovšem snědla bych jakýkoliv zelný salát, kde nebude cibule 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account