
Kopřivy můžete využít nejen do nádivky nebo na polévku. Zkuste je jako špenát!
Mladé kopřivy propereme ve vodě. V hlubším hrnci si připravíme na sádle cibulku do sklovata. Přidáme kopřivy a přilejeme asi 1 dcl horké vody, osolíme, promícháme a přikryjeme pokličkou. Dusíme doměkka při občasném promíchání cca 30 minut. V případě potřeby přidáme trochu vody. Těsně před vypnutím přidáme prolisovaný stroužek česneku, případně dosolíme. Pro milovníky francouzské kuchyně doporučuji na závěr přilít smetanu...
Kopřivy sbírejte na čistých místech v lese nebo na chalupě. Nikdy ne ve městě či od silnice. Kdo nemá možnost, dají se dokonce i koupit, třeba na farmářském trhu
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
super
Zaujímavý recept
super
mňamka
ten jsem ještě neměla