Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Vandiik
Vandiik
Vloženo 15. 4. 2019
Líbí se mi
40 min min.
Příprava
10 min min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Mladé kopřivy
několik hrstí ks
Cibule
1 větší ks
Sádlo
2 vrchovaté lžíce ks
Sůl
tak akorát ks
Česnek
1-2 stroužky ks
Smetana ke šlehání
100 ml ks

Zdravý špenát z kopřiv

Vandiik
Vandiik
Vloženo 15. 4. 2019
Líbí se mi
Zdravý špenát z kopřiv
40 min min.
Příprava
10 min min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Mladé kopřivy
několik hrstí ks
Cibule
1 větší ks
Sádlo
2 vrchovaté lžíce ks
Sůl
tak akorát ks
Česnek
1-2 stroužky ks
Smetana ke šlehání
100 ml ks

Zdravý špenát z kopřiv

Kopřivy můžete využít nejen do nádivky nebo na polévku. Zkuste je jako špenát!

Mladé kopřivy propereme ve vodě. V hlubším hrnci si připravíme na sádle cibulku do sklovata. Přidáme kopřivy a přilejeme asi 1 dcl horké vody, osolíme, promícháme a přikryjeme pokličkou. Dusíme doměkka při občasném promíchání cca 30 minut. V případě potřeby přidáme trochu vody. Těsně před vypnutím přidáme prolisovaný stroužek česneku, případně dosolíme. Pro milovníky francouzské kuchyně doporučuji na závěr přilít smetanu...

Kopřivy sbírejte na čistých místech v lese nebo na chalupě. Nikdy ne ve městě či od silnice. Kdo nemá možnost, dají se dokonce i koupit, třeba na farmářském trhu  

40 min min.
Příprava
10 min min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Mladé kopřivy
několik hrstí ks
Cibule
1 větší ks
Sádlo
2 vrchovaté lžíce ks
Sůl
tak akorát ks
Česnek
1-2 stroužky ks
Smetana ke šlehání
100 ml ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Ten jsem neměla už ani nepamatuju

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 874
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.