Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Nikool
Nikool
Vloženo 2. 1. 2017
Líbí se mi
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Hladká mouka
500 g
Mléko vlážnéé
300 ml
Droždí
1 ks
Sůl
1 lžička
Cukr
1 lžička
Kmíín
1 lžička

Staročeský domácí chléb

Nikool
Nikool
Vloženo 2. 1. 2017
Líbí se mi
Staročeský domácí chléb
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Hladká mouka
500 g
Mléko vlážnéé
300 ml
Droždí
1 ks
Sůl
1 lžička
Cukr
1 lžička
Kmíín
1 lžička

Staročeský domácí chléb

Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout.

V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidáme kvásek a těsto dobře zpracujeme. V této fázi je možno přidat několik dalších věcí, jakou jsou například olivy a další. Vyzkoušel jsem několik kombinací a olivy nebo smažená cibulka jsou velmi dobré.

Smíchané a dobře propracované těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout. Posypeme ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme buď do formy (používal jsem na biskupský chléb) a nebo uválíme bochánek.

Já to peču cca 1,5 hod při teplotě 180°C-200°C v elektrické troubě.

Musím říci, že se po chlebu vždy jen zapráší. A když tak přemýšlím, nevzpomínám si, kdy naposledy jsem kupoval chleba. Už je to hodně dlouho. Přeji dobrou chuť.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Hladká mouka
500 g
Mléko vlážnéé
300 ml
Droždí
1 ks
Sůl
1 lžička
Cukr
1 lžička
Kmíín
1 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 13. 5. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

dala bych si

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

vyskúšam

Odpovědět
lemur
lemur 2. 1. 2017

Taky určitě zkusím.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
94 781
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.