
Tento recept na chleba bez špetky pšeničné mouky jsem si zamilovala. Je od Jany Dell Plotnárkové, specialistky na GAPS dietu a různé výzvy, co se jídla týče. Zrovna teď jsem v jejím programu, 21 dní bez cukru. Ne že bych se přejídala sladkým, vlastně ho skoro nejím, ale beru to jako takový svůj jarní detox a učím se nahrazovat právě takové potraviny jako je klasický chléb, těstoviny atd.
Dnes je den druhý, a já jsem si upekla tenhle výtečný chléb plný semínek.
Připravte si formu na chleba o velikosti 10×20 cm a vymažte ji trochu tukem.
Zapněte troubu na 170°C.
V jedné misce smíchejte suché suroviny, nejprve přesejte kokosovou mouku přes sítko, pak přidejte mandlovou mouku, sůl, jedlou sodu, lněné, chia a sezamové nebo konopná semínka.
Ve druhé menší misce vyšlehejte vejce, kokosový olej a jablečný ocet.
Nyní dejte vyšlehané vejce do připravené misky se suchými surovinami a řádně promíchejte. Těsto bude nejprve vypadat dost mokré, ale jak ho budete míchat, kokosová mouka nasákne vlhkost a těsto bude tak jak má být.
Nakonec těsto přendejte do připravené formy, nahoře uhlaďte a dejte péct na 40 minut.
Nechte vychladnout, než budete krájet.
Nezapomeňte, že všechny chleby tohoto typu obsahují obrovské množství vlákniny, pokud tedy trpíte na průjmy raději je nekonzumujte. Nadruhou stranu, potřebujete-li se pročistit...
Držte mi palce ať "to dám," během příštíh 21 dnů budu přidávat různé recepty, podle toho co nám Jana nachystá a co mě nadchne, stejně tak, jako toto super zdravé a chutné pečivo.
Zdroj inspirace: www.janadellplotnarkova.cz
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
mňam
vyzkouším
Ten musí být vynikající
takéto chlebíky sú super !