Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Baculatá
Baculatá
Vloženo 20. 12. 2018
Líbí se mi
45 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Prvorepublikový bramborový salát

Baculatá
Baculatá
Vloženo 20. 12. 2018
Líbí se mi
Prvorepublikový bramborový salát
45 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Prvorepublikový bramborový salát

Salát

1 kg brambor
1 vejce, 50 g bílých fazolek
1 jablko, 3 lžíce citronové šťávy 2 menší nakládané okurky
1 cibule, 1 lžička kaparů
sůl a čerstvě mletý pepř

Majonéza

40 g másla
sůl a mletý bílý pepř
2 žloutky
3 lžíce rostlinného oleje
šťáva z ½ citronu

Brambory uvaříme ve slupce v neosolené vodě doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, fazolky doměkka. Mezitím oloupeme jablko, odstraníme jádřinec, nakrájíme ho na kostičky a zakápneme citronovou šťávou. Okurky nakrájíme na kostičky, cibuli a kapary nadrobno. Uvařené vejce propláchneme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Uvařené brambory necháme mírně zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Zakápneme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

V míse promícháme brambory, jablko, okurky, vejce, fazolky a kapary.

Na majonézu utřeme máslo se solí, metličkou zašleháme žloutky, pomalu přikapáváme olej a stále šleháme, až vznikne hustá majonéza. Olej přiléváme opravdu velmi pomalu, aby se majonéza nesrazila. Ochutíme ji citronovou šťávou, bílým pepřem a solí. Majonézu promícháme s připraveným salátem a necháme do druhého dne uležet.

45 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 2. 7. 2020

Odpovědět
Duch
Duch 18. 5. 2020

super

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 15. 4. 2020

vyskúšam

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 002
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.