Plněné brambory se zeleninovým chutney

Vytisknout recept
Jacket potato je dalším jednoduchým, a přitom vděčným pokrmem. Jde vlastně o plněné brambory, které můžete napěchovat v podstatě jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney.
 Postup:
Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut, během nichž si připravíte chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu nebo v troubě, poté je dáte do sáčku nebo na talíř, který zafreshujeme fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat,  nakonec přidejte kečup a balsamico. Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypejte sýrem. Nechte je na grilu, dokud se sýr nerozpustí a brambory nechytnou trochu barvy. Nakonec ozdobte rukolou a pokapejte kečupem Otma Gurmán Ostrý.
 
4ks - velké brambory
100g - nastrouhaná gouda
ks - čerstvá rukola dle chuti
1ks - kečup Otma Gurmán Ostrý
1ks - lilek
3ks - malá červená paprika (kapie)
1ks - červená cibule
2lžíce - olivový olej
1špetka - sůl
1lžíce - balsamico
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Přílohy
Uvařila TerezaLavičková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account