Obzvláště vypečené rohlíky

Vytisknout recept
Veškeré suroviny dáme buď do pekárny na program "těsto" a nebo zaděláme růčo a necháme kynout. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků, necháme ještě v teple 15 minut kynout. Pokud chceme rohlíky posypat solí, kmínem nebo jinými semínky, tak je těsně před pečením potřeme vlažným mlékem a posypeme. Pečeme při 215 stupních zhruba 15 minut. Při pečení je potřeba dát do trouby na dno kastrůlek s vodou, aby se tvořila pára. Po upečení necháme vychladnout a pak už jen "dobrou chuť". Já si dala na okošt ještě vlahý rohlík s čerstvým máslem a domácí marmoškou a nemělo to chybu.
270 ml - voda
70g - vlahé sádlo
470g - hladká mouka
2lžička - sůl
1lžička - cukr
7g - sušené droždí
příprava - 45
vaření - 15
Kategorie Přílohy
Uvařila MichaelaŠimrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account