Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Pepina2016
Pepina2016
Vloženo 5. 9. 2016
Líbí se mi
45 min.
Příprava
15 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
voda
270 ml
vlahé sádlo
70 g
hladká mouka
470 g
sůl
2 lžička
cukr
1 lžička
sušené droždí
7 g

Obzvláště vypečené rohlíky

Pepina2016
Pepina2016
Vloženo 5. 9. 2016
Líbí se mi
Obzvláště vypečené rohlíky
45 min.
Příprava
15 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
voda
270 ml
vlahé sádlo
70 g
hladká mouka
470 g
sůl
2 lžička
cukr
1 lžička
sušené droždí
7 g

Obzvláště vypečené rohlíky

Veškeré suroviny dáme buď do pekárny na program "těsto" a nebo zaděláme růčo a necháme kynout. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků, necháme ještě v teple 15 minut kynout. Pokud chceme rohlíky posypat solí, kmínem nebo jinými semínky, tak je těsně před pečením potřeme vlažným mlékem a posypeme. Pečeme při 215 stupních zhruba 15 minut. Při pečení je potřeba dát do trouby na dno kastrůlek s vodou, aby se tvořila pára. Po upečení necháme vychladnout a pak už jen "dobrou chuť". Já si dala na okošt ještě vlahý rohlík s čerstvým máslem a domácí marmoškou a nemělo to chybu.

45 min.
Příprava
15 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
voda
270 ml
vlahé sádlo
70 g
hladká mouka
470 g
sůl
2 lžička
cukr
1 lžička
sušené droždí
7 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 12. 5. 2020

vypadají super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Domácí jsou nejlepší ale tak krásně se mi nikdy nepovedly

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 378
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.