Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 17. 7. 2018
Líbí se mi
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
v popise
ks

Kváskový celoražný chlieb

Tenderka
Tenderka
Vloženo 17. 7. 2018
Líbí se mi
Kváskový celoražný chlieb
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
v popise
ks

Kváskový celoražný chlieb

rozkvas na cca 1,5 kg chlebík:

700 g celozrnnej ražnej múky

700 g vody

1 PL kvásku

nechať 6-12 hodín pracovať na linke aby zdvojnásobil objem

 

pridať:

300 g ražnej chlebovej múky

2 lyžičky soli

semienka podľa chuti, ja dávam rascu a slnečnicové semienka

(nie, nie je tu chyba, voda sem už nejde)

Všetko primiešame k rozkvasu tak, aby nezostalo žiadne suché miesto a necháme odpočívať 2 hodiny v miske bez miesenia a prekladania - ražné chleby sa neprekladajú ani nie je potrebná autolýza bez soli.

Stočíme do ošatky a necháme ešte 1,5-2 hodiny kysnúť. Medzitým rozpálime rúru na 250 stupňov aj s plechom.

Chlieb z ošatky vyklopíme na horúci plech, narežieme a postriekame vodou, pečieme 10 minút na 250 stupňov a asi 40-45 minút na 200 stupňov.

Ražný chlieb by sa mal krájať až po cca 24 hodinách, tak ho necháme vychladnúť do druhého dňa.

min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
v popise
ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 22. 11. 2019

Výborný recept

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 22. 12. 2018

recepty na chleba si ukládám, rádi zkoušíme nové verze

Odpovědět
Majina
Majina 21. 8. 2018

si naozaj šikovná gazdinka

Odpovědět
avatar
Iva Glauben 14. 8. 2018

tento domáci mám najrašej a tááá vôňa, ako u pekarov

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
2 922
testovaných produktů
86 960
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.