Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

beata0063
beata0063
Vloženo 16. 7. 2018
Líbí se mi
20 min.
Příprava
Cca 17 hod min.
Vaření
=rohlíkov porcí
Ingredience
Na rozkvas: špaldová hladká múka
330 g
Voda
330 g
Kvások
2 lžíce
Ostané suroviny: špaldová hladká múka
670 g
Voda
200 g
Maslo
60 g
Soľ
3-4 lžička

Kváskové rohlíky zo špaldovej múky

beata0063
beata0063
Vloženo 16. 7. 2018
Líbí se mi
Kváskové rohlíky zo špaldovej múky
20 min.
Příprava
Cca 17 hod min.
Vaření
=rohlíkov porcí
Ingredience
Na rozkvas: špaldová hladká múka
330 g
Voda
330 g
Kvások
2 lžíce
Ostané suroviny: špaldová hladká múka
670 g
Voda
200 g
Maslo
60 g
Soľ
3-4 lžička

Kváskové rohlíky zo špaldovej múky

ROZKVAS: Suroviny na rozkvas zmiešame poriadne a necháme odpočívať 12 h v nádobe prikrytej fóliou pri izbovej teplote. Najlepšie v nejakej priehľadnej nádobe,aby ste videli ako vám cesto rastie aj v ďalších krokoch.  Ja si rozkvas zarábam najradšej večer,aby som na druhý deň mohla piecť. 

Po vzniknutom rozkvase zmiešame spolu ďalšie suroviny a necháme nakysnúť 2-3 hod. (Zavisi od teploty) Po nakysnutí si cesto rukami ,, vyvaľkám,, na šúľok a rozdelime cesto na cca 18 častí. Každý kúsok cesta vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a zmotáme do tvaru rohlíka. ( Zmotávame z dlhšej strany smerom ku špicu--koniec cesta aby bol na spodku.) Rohlíky dame na plech vyložený papierom na pečenie. Plech s rohlíkmi prikryjeme folifó alebo lepsie utierkou,aby nám neobschli a necháme ešte nakysnúť 2-3 hod. 15 minút pred pečením si rúru rozohrejeme na 250°C, pričom si na spodok rúry nachystám už malý plech,do kt. pri vkladaní plechu s rohlíkmi vylejeme 3-5 dcl vody. Pečieme 10-15 min na 200°C ,no záleží od rúry. Rohlíky moxeme pred pečením mierne pokropiť vodou z rozprašovača (alebo staci rukami) . Po upečení rožky necháme vychladnúť a servírujeme s domácou pomazánkou,maslom či marmeládou.

P.S. podľa tohto receptu zvyknem robievať aj buchtičky, ktoré pred pečením môžete posypať ľubovoľnými semiačkami. 

Milujem na nich tú mäkkosť zdokumentovala som ju ešte pri mojich začiatočných pečeniach 

20 min.
Příprava
Cca 17 hod min.
Vaření
=rohlíkov porcí
Ingredience
Na rozkvas: špaldová hladká múka
330 g
Voda
330 g
Kvások
2 lžíce
Ostané suroviny: špaldová hladká múka
670 g
Voda
200 g
Maslo
60 g
Soľ
3-4 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 27. 7. 2019

hezčí než v obchodě

Odpovědět
beata0063
beata0063 28. 7. 2019

Jee,ďakujem pekne

TerezaZlin
TerezaZlin 13. 2. 2019

Domácí pečivo je super

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 12. 8. 2018

vyskúšam

Odpovědět
Glady
Glady 20. 7. 2018

výborné

Odpovědět
Clairest
Clairest 18. 7. 2018

Musí být super, také tak vypadají

Odpovědět
beata0063
beata0063 19. 7. 2018

Ďakujem ! áno, sú veľmi chutné

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 035
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení
a

Chci odebírat novinky na svůj email.