Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 15. 3. 2017
Líbí se mi
20 + 90 minut kynutí min.
Příprava
45 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Pohanková mouka
2 hrnek
Droždí
20 g
Mléko (obyčejné nebo rostlinné)
250 ml
Mletá slunečnicová semínka
50 g
Mladé čerstvé špenátové listy
30 g
Vajíčko
1 ks
Sůl
1 a 1/2 lžička
Anýz
1 špetka
Kokosový olej
60 ml

Vyzkoušejte jarní špenátový chléb

Francis
Francis
Vloženo 15. 3. 2017
Líbí se mi
Vyzkoušejte jarní špenátový chléb
20 + 90 minut kynutí min.
Příprava
45 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Pohanková mouka
2 hrnek
Droždí
20 g
Mléko (obyčejné nebo rostlinné)
250 ml
Mletá slunečnicová semínka
50 g
Mladé čerstvé špenátové listy
30 g
Vajíčko
1 ks
Sůl
1 a 1/2 lžička
Anýz
1 špetka
Kokosový olej
60 ml

Vyzkoušejte jarní špenátový chléb

Jaro přináší novou energii, svěžest a čerstvou zeleň. Nechala jsem se inspirovat a popustila uzdu fantazii. A výsledek? Výtečný jarní chléb z pohankové mouky a mladých lístků špenátu.

Je snadný, rychlý, zdravý a chutná báječně. Vyzkoušejte také:

2 hrnky pohankové mouky

250 ml slunečnicového mléka (nebo jakéhokoliv rostlinného nebo obyčejného)

20 g droždí

50 g mletých slunečnicových semínek

30 g mladých čerstvých listů špenátu (jedna hrst)

1 vajíčko

pár zrníček anýzu

1 a 1/2 ČL soli60 ml kokosového oleje

  • Mléko ohřejte, přidejte trošku třtinového cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek.
  • Na 2 PL oleje si na pánvičce krátce orestujte mladé listy špenátu. Nechte vychladnout.
  • Mouku prosejte do mísy, aby se provzdušnila. Osolte, přidejte anýz, vajíčko, mletá slunečnicová semínka a promíchejte.
  • Ke směsi přilijte kvásek a zamíchejte. Dodejte restované špenátové listy a zbytek oleje.
  • Zadělejte vláčné těsto a dejte ho na teplé místo kynout asi na 1 a 1/2 hodiny.
  • Rozehřejte si troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažte kapkou oleje. Těsto do ní přendejte a nechte znovu 15 minut nakynout.
  • Vložte do předehřáté trouby a pečte 45 minut.
  • Než chléb z trouby vyndáte, proveďte test se špejlí. Když ji z těsta vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno. V opačném případě ponechejte bochníček v troubě dle potřeby dalších pár minut navíc.

Nechte vychladnout a podávejte. Dokonale chutná se svěží jarní pomazánkou z domácí lučiny a pažitky.

 

Jak na rychlou domácí pomazánku "á la lučina"?

0,5 kg bílého jogurtu řeckéto typu

1/2 ČL soli

50 ml smetany ke šlehání

Všechny ingredience promíchejte dohromady. 

Připravte si kousek plátýnka (nebo plenu) a vyložte jím cedník. Směs do plátýnka přelijte a postavte nad dózu, kam bude odkapávat syrovátka. Nechte alespoň 4 hodiny "filtrovat". Hustou a krémovou hmotu přendejte do misky a dochuťte čerstvou pažitkou.

Použít můžete jakékoliv koření nebo zeleninu. Pomazánka bude výtečná pokaždé.

Dobrou chuť.

 

 

20 + 90 minut kynutí min.
Příprava
45 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Pohanková mouka
2 hrnek
Droždí
20 g
Mléko (obyčejné nebo rostlinné)
250 ml
Mletá slunečnicová semínka
50 g
Mladé čerstvé špenátové listy
30 g
Vajíčko
1 ks
Sůl
1 a 1/2 lžička
Anýz
1 špetka
Kokosový olej
60 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 14. 5. 2020

Zajímavé

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 11. 4. 2020

bezva

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 22. 3. 2020

vypadá krásně

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 355
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.