Domácí rohlíky

Vytisknout recept
1.V malé misce připravte kvásek. Promíchejte 100 ml vlažného mléka s cukrem a rozdrobeným droždím. Nechte na teplém místě 10 minut odstát.
2.Do velké mísy vsypte mouku, vlijte kvásek, zbytek mléka, olej a přidejte sádlo. Vše důkladně vařečkou promíchejte a uhněťte těsto. Zakryjte utěrkou a nechte alespoň 45 minut na teplém místě kynout.
3.Po vykynutí vložte těsto na pomoučněný vál a rozdělte je na 8 kusů.
4.Z každého uválejte dlaní o kuchyňskou desku bochánek. Nechte pod utěrkou ještě 10 minut odpočívat.
5.Válečkem z bochánků vyválejte těsto do tvaru trojúhelníku. Jeden cíp ještě chyťte a povytáhněte, aby se trojúhelník roztáhl do výšky.
6.Spodní stranu trojúhelníku začněte rolovat vzhůru, až vznikne váleček, který na koncích zahněte do tvaru půlměsíce. Hotové rohlíky pomažte rozšlehaným vejcem.
7.Posypte mákem a skládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem zarolovaným cípem dolů. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C 20 minut.
200ml - Plnotučné mléko
1ks - Droždí
1lžíce - cukr
500g - Hl. mouka
30ml - olej
30g - sádlo
1špetka - sůl
1ks - Vejce
-ks - mák
příprava - -
vaření - -
Kategorie Přílohy
Uvařila MarieVeselá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account