Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Zdeňka 68
Zdeňka 68
Vloženo 9. 6. 2015
Líbí se mi
20 min min.
Příprava
1 hod 20 min min.
Vaření
4 a více porce
Ingredience
Polohrubá mouka
500 g
Voda
250 ml
Máslo
3 lžíce
Sůl
10 g
Cukr
10 g
Kvasnice
1/2 ks
Kmín mletý
Mleté lněné semínko

Domácí pečivo

Zdeňka 68
Zdeňka 68
Vloženo 9. 6. 2015
Líbí se mi
Domácí pečivo
20 min min.
Příprava
1 hod 20 min min.
Vaření
4 a více porce
Ingredience
Polohrubá mouka
500 g
Voda
250 ml
Máslo
3 lžíce
Sůl
10 g
Cukr
10 g
Kvasnice
1/2 ks
Kmín mletý
Mleté lněné semínko

Domácí pečivo

Každá máme svůj recept na to nejkřupavější domácí pečivo. Zdeňka V. se s námi podělila o ten svůj.

Všechny přísady postupně smícháme dohromady a zaděláme na těsto. Necháme kynout cca hodinu, pak z těsta tvarujeme pletýnky, rohlíky, bagetky, podle chuti a fantazie.

Ještě posypeme mletým kmínem a mletým lněným semínkem, navlhčíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů Celsia asi 20 minut dokřupava.

Podáváme namazané máslem a domácí marmeládou.

Já používám zdravější alternativu tzn. celozrnnou mouku, sůl himalájskou, cukr třtinový,vodu filtrovanou a máslo farmářské. Můžeme použít i bezlepkovou mouku.

20 min min.
Příprava
1 hod 20 min min.
Vaření
4 a více porce
Ingredience
Polohrubá mouka
500 g
Voda
250 ml
Máslo
3 lžíce
Sůl
10 g
Cukr
10 g
Kvasnice
1/2 ks
Kmín mletý
Mleté lněné semínko

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 2. 8. 2019

Domácí je nejlepší

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

super nápad

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 10. 1. 2017

Super

Odpovědět
Ovace
Ovace 29. 12. 2016

Skvěle

Odpovědět
avodamok
avodamok 17. 6. 2016

Ja dávam aj dva žĺtky cesto je vláčnejsie a miesto masla masť

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 015
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.