Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Daniela Kestlerová
Vloženo 19. 3. 2020
Líbí se mi
60 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Hladká mouka
500 g
Olej
5 lžíce
Vlažné mléko
250 ml
Vejce
1 ks
Droždí - kostka
42 g
Sůl
1 lžička
Cukr
1 lžička
Voda + kapka octa
1 sklenička
Mák
1 hrst

Domácí housky

avatar
Daniela Kestlerová
Vloženo 19. 3. 2020
Líbí se mi
Domácí housky
60 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Hladká mouka
500 g
Olej
5 lžíce
Vlažné mléko
250 ml
Vejce
1 ks
Droždí - kostka
42 g
Sůl
1 lžička
Cukr
1 lžička
Voda + kapka octa
1 sklenička
Mák
1 hrst

Domácí housky

Nejprve si připravíme kvásek - z 100 ml mléka, lžičky cukru, lžičky mouky a rozdrobeného droždí. Necháme v teple.

Zbylé suroviny dáme do mísy a poté přidáme pracující kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout 30 - 45 minut (moje kynuly 45 min.).

Pletu ze čtyř pramenů, jako základ na vánočku, ale určitě může být i jiný tvar .

Chvilku nechám upletené ještě nakynout na plechu a potřu mašlovačkou - vodou smíchanou s kapkou (cca půl lžičky) octa. Posypu mákem.

Peču v rozehřáté troubě 30 minut na 180 stupňů, poté stáhnu na 150 stupňů a už jen hlídám, aby byly akorát .

Z tohoto množství jsem měla 1 plech velkých housek (slovy 6 ks), pokud si vyhrajete, budou dva plechy menších - roztomilejších a stejně výborných!

60 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Hladká mouka
500 g
Olej
5 lžíce
Vlažné mléko
250 ml
Vejce
1 ks
Droždí - kostka
42 g
Sůl
1 lžička
Cukr
1 lžička
Voda + kapka octa
1 sklenička
Mák
1 hrst

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
benca
benca 21. 4. 2020

vyskusame

Odpovědět
avatar
Božena Brázdilová 20. 4. 2020

vyzkouším.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 089
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.