Domácí chléb

Vytisknout recept
Ve vlažné vodě s cukrem a kvasnicemi necháme vzejít kvásek.
Mouku, koření a sůl smícháme v míse. Zalijeme kváskem a zaděláme. POZOR sůl nesmí přijít do přímého styku s kváskem. Dělá to neplechu.
Těsto necháme na teplém místě kynout. Kynutí regulujeme teplotou, ve které je těsto uloženo.  Já si ráno těsto zadělám a dám na studené místo a těsto tam mohu nechat několik hodin a nic se mu nestane. Prostě si kyne a kyne a kyne a nepřekyne. 
Vzešlé těsto dám na pomoučený vál a 3x přeložím. Vznikne mi bochánek, který dám do předem vymazané a vysypané formy. Dávám do rendlíku, ve kterém vařím knedlíky. 
Bochánek potřu vodou - prostě si namočím ruce a chlebík pohladím a pak dám na 20 min. do trouby ještě trochu vzejít. A pak hodinu peču na 180 stupňů. Chce to vychytat. Každá trouba peče jinak. 

Pečením tohoto chleba jsem si naběhla. Doma mi už nechtějí jíst kupovaný chléb. 

Dobrou chuť. 

500g - žitná chlebová mouka
250g - polohrubá mouka
600ml - vlažná voda
1ks - kvasnice
2lžíce - sůl
2lžíce - kmín
2lžíce - majoránka
1lžička - cukr
příprava - 20
vaření - 80
Kategorie Přílohy
Uvařila LudmilaNovotná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account