Domáce rožky a kaiserky

Vytisknout recept
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások a necháme pár minút vykysnúť.
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, vodu, kvások a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
Ak použijeme pekáreň na miesenie cesta, postupujeme v poradí - voda, mlieko, olej, soľ, cukor a potom múka a droždie.
Cesto si na pomúčenej doske rozdelíme aj na 20 kúskov (ja som mala len 12 a boli moc velke), každý rozvaľkáme na ovál a zvinieme do tvaru rožka. Alebo si urobíme malé buchtičky, ktoré v strede nakrojíme nožom ako kaiserky.
Pečieme na dvoch plechoch do chrumkava.
1kg - hladkej múky
3dcl - mlieka
3dcl - vody
1dcl - oleja
1ks - droždia
1lžička - cukru
1lžička - soli
příprava -
vaření -
Kategorie Přílohy
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account