Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 28. 11. 2016
Líbí se mi
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
hladkej múky (ja som dala asi 1/3 celozrnnej)
1 kg
droždie
1 ks
medu alebo cukru
1 lžička
vlažnej vody
625 ml
soli
1 lžička
rasca, rôzne semienka, ľan, sezam, slnečnica..

Chlieb podla Jamieho Olivera

Tenderka
Tenderka
Vloženo 28. 11. 2016
Líbí se mi
Chlieb podla Jamieho Olivera
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
hladkej múky (ja som dala asi 1/3 celozrnnej)
1 kg
droždie
1 ks
medu alebo cukru
1 lžička
vlažnej vody
625 ml
soli
1 lžička
rasca, rôzne semienka, ľan, sezam, slnečnica..

Chlieb podla Jamieho Olivera

Urobíme si kvások z vody a cukru a po vykysnutí zamiešame do múky so soľou. Miesime aspoň 5 min ručne alebo mixérom, kým sa cesto neodliepa od misky. Dáme kysnúť (ja dávam do misky kysky) asi na 40 min. a po prvom nakysnutí vyberieme na dosku. Základom dobrého chleba je teraz vybiť z neho všetok vzduch, tak ho poriadne premiešame a prebúchame, potom upravíme do tvaru bochníka a dáme na plech alebo pekáč druhýkrát kysnúť asi do dvojnásobneho objemu. Po nakysnuti už len opatrne vložiť do rúry a ako píše Jamie - netrieskať dvierkami ))

Pred koncom pečenia potrieme slanou vodou a dáme ešte na chvíľku do rúry. Chlieb je upečený vtedy, keď pri poklopkaní vydáva dutý zvuk.

min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
hladkej múky (ja som dala asi 1/3 celozrnnej)
1 kg
droždie
1 ks
medu alebo cukru
1 lžička
vlažnej vody
625 ml
soli
1 lžička
rasca, rôzne semienka, ľan, sezam, slnečnica..

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
januska28
januska28 30. 10. 2020

vyskusam

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 23. 6. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 13. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 071
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.