Chlebové dalamánky ze staršího chleba

Vytisknout recept

Krajíce chleba se namočí do vody, nechat nasáknout, slít, trochu vyždímat, rozmixovat na kaši. Udělat kvásek: voda, cukr, půl kostky droždí. Všechno smíchat, osolit, přidat drcený kmín a hladkou mouku - udělat těsto asi jako na vánočku. Nechat vykynout, udělat koule-bochánky, ještě chvíli nechat dokynout a upéct. Jsou krásně křupavé.


5ks - Krajíce staršího chleba
1/2 lks - Voda
1/2 kostkyks - Dríoždí
lžičkaks - Drcený kmín
lžičkaks - Sůl
špetkaks - Cukr
dle potřebyks - Hladká mouka
příprava - 1 h
vaření - 45 minut
Kategorie Přílohy
Uvařila OlgaŠtenglová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account