Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 16. 7. 2019
Líbí se mi
20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
den staré rohlíky
10 ks
vařené uzené maso
300 g
vejce
6 ks
mléko
150 ml
mladé kopřivy
3 hrst
máslo
50 g
sůl, pepř
muškátový oříšek
slunečnicový olej na vymazání pekáčku
2 lžíce

Velikonoční nádivka s kopřivami

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 16. 7. 2019
Líbí se mi
Velikonoční nádivka s kopřivami
20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
den staré rohlíky
10 ks
vařené uzené maso
300 g
vejce
6 ks
mléko
150 ml
mladé kopřivy
3 hrst
máslo
50 g
sůl, pepř
muškátový oříšek
slunečnicový olej na vymazání pekáčku
2 lžíce

Velikonoční nádivka s kopřivami

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Rohlíky a vařené uzené maso nakrájejte na kostičky a dejte je do větší mísy.
  3. Oddělte žloutky od bílků a společně s pokrájenými kopřivovými listy, mlékem
    a rozpuštěným máslem přidejte do připravené směsi a promíchejte.
  4. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a opatrně vmíchejte k ostatním surovinám.
  5. Směs ochuťte špetkou muškátového oříšku, čerstvým pepřem a solí a přelijte do pekáčku vymazaného slunečnicovým olejem.
  6. Nechte péct zhruba 40 minut, dokud nebude nádivka pevná a upečená dozlatova.

 

TIP! Nejste si jistí, jaké mléko je zaručeně kvalitní? Možností je spoustu! Označení Klasa si vysloužilo Čerstvé mléko BIO plnotučné od společnosti EKOMILK, mléko z Mlékárny Hlinsko, mléko z Mlékárny Valašské Meziříčí, selské mléko z Němcovy selské mlékárny Radonice, farmářské mléko od FARMERS, Jihočeské mléko od Madety, Čerstvé mléko z podhůří Orlických hor, Opočenské čerstvé mléko a také mléka od BOHEMILK.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
den staré rohlíky
10 ks
vařené uzené maso
300 g
vejce
6 ks
mléko
150 ml
mladé kopřivy
3 hrst
máslo
50 g
sůl, pepř
muškátový oříšek
slunečnicový olej na vymazání pekáčku
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
hudlenka
hudlenka 3. 4. 2021

budu dnes péci, bez kopřiv, ale taky "zelenou", máme ji rádi .-)

Odpovědět
sipeji
sipeji 3. 4. 2021

zítra jí budu péct s kuřátkem, už mám nasbírané kopřivy, popenec i lesní pažitku.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 30. 1. 2021

zase brzy uděláme

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
102 591
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.