Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 30. 10. 2019
Líbí se mi
60 min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
hlávka červeného zelí
1/4 ks
slunečnicový olej
80 ml
červený ocet
1 lžíce
olivový olej
2 lžíce
vlašské ořechy
1 hrst
stroužek česneku
1 ks
krajíc oblíbeného chleba
4 ks
tučná zakysaná smetana
1 sklenička
sůl
1 špetka

Topinky s červeným zelím

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 30. 10. 2019
Líbí se mi
Topinky s červeným zelím
60 min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
hlávka červeného zelí
1/4 ks
slunečnicový olej
80 ml
červený ocet
1 lžíce
olivový olej
2 lžíce
vlašské ořechy
1 hrst
stroužek česneku
1 ks
krajíc oblíbeného chleba
4 ks
tučná zakysaná smetana
1 sklenička
sůl
1 špetka

Topinky s červeným zelím

Červené hlávkové zelí je velmi oblíbenou a zároveň velmi zdravou košťálovou zeleninou s nízkým obsahem kalorií. Obsahuje vlákninu, sacharidy, vitaminy E, K, B6, C a minerální látky jako draslík, fosfor, vápník, sodík, hořčík a železo. Fialovou barvu má díky antocyanu, což je zdraví prospěšná látka patřící do skupiny flavonoidů. Tyto antioxidanty chrání proti rakovině a podporují činnost mozku a srdce. Věříme, že se tahle svačina stane vaší srdeční záležitostí a jen tak na ni nezapomenete. Červené zelí totiž obsahuje i protisklerotický inositol!

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
  2. Zelí nakrájejte na tenké plátky, zalijte slunečnicovým olejem a octem a osolte. Následně zelí promíchejte a rozložte na plech. Dejte ho péct na cca 45 minut.
  3. Krajíce chleba potřete olivovým olejem a dejte rozpéct na pár minut do trouby. Připravené topinky potřete česnekem a poté vrstvou smetany.
  4. Nakonec přidejte zelí a posypte ořechy.

TIP! Topinky jsme namazali Milko BIO Zakysanou smetanou 15%. Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí, spol. s r.o. má také 15 % tuku a k tomu ještě označení Klasa. Obě jsou velmi dobré.

 

60 min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
hlávka červeného zelí
1/4 ks
slunečnicový olej
80 ml
červený ocet
1 lžíce
olivový olej
2 lžíce
vlašské ořechy
1 hrst
stroužek česneku
1 ks
krajíc oblíbeného chleba
4 ks
tučná zakysaná smetana
1 sklenička
sůl
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Anna Csanádiová 12. 11. 2019

Topinky mám ráda a tohle vypadá dobře.*

Odpovědět
Majina
Majina 9. 11. 2019

topeničky radi ochutnáme

Odpovědět
lemur
lemur 7. 11. 2019

Vyzkouším.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 6. 11. 2019

dala bych si, ale zrovna nejím žádné pečivo, tak nemohu

Odpovědět
beata0063
beata0063 6. 11. 2019

jednoduchá neobyčajná dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 034
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení
a

Chci odebírat novinky na svůj email.