
Miluji snídaně, nemusí být nutně do postele, ale musí být s avokádem. Ano, přiznávám, jsem z těch, kteří jsou na této zelené superpotravině tak trochu závislí. A dobře dělám
Avokádo tvoří z 80% tuk. Jedno avokádo obsahuje přes 60 % mononenasycených kyselin, okolo 15 % nasycených mastných kyselin, zhruba 10 % polynenasycených mastných kyselin (PUFA). Mononenasycené a mastné kyseliny jsou pro tělo velmi prospěšné a právě jich tu je více než 3/4, což je vynikající poměr. Avokádo obsahuje obrovské množství vitamínu – podívejme se na to, kolik procent denní doporučené dávky obsahuje jeden kus:
Vitamin K1 – 35 %
Vitamin B9 – 30 %
Vitamin C – 20 %
Vitamin B5 – 20 %
Draslík – 20 %
Vitamin B6 – 20 %
Vitamin E – 15 %
Hořčík – 10 %
Mangan – 10 %
Inspirovaly mě bulharské snídaně – vajíčka se v Bulharsku připravují vlastně s jakoukoli zeleninou, pokud vám nevyhovuje paprika, můžete jí zaměnit za rajčata, fazolky, lilek atd...
Na lžičce ghí jsem si osmažila oranžovou papriku, jen aby trochu změkla a dostala "lesk", stačí pár minut, přidejte dvě bio vejce a teď pozor: NEmíchejte. Chvilku je nechte ať si dělají co chtějí, jako by jste vařili volská oka. Za minutku je "roztrhejte" vařečkou a jemně obraťte. Hlavně žádné zběsilé míchání . Po cca 2 minutách je po všem, posypte čerstvou bazalkou a tadáááá můžete (musíte) podávat. Ještě kamarád avokádo, pokapaný citronem a jemně posolený a jde se na to.
Budete koukat o kolik více chuti vajíčka udrží, když je nerozmícháte na kaši. Krom toho takto připravená vejce nejsou nikdy suchá.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
snídám pravidelné
Zaujímavý recept
vyzkouším
Mňam. To bych si dala
avokádo je výborné, ale musí být správně zralé, pak je to dobrota