Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Cestomilka Jana
Cestomilka Jana
Vloženo 16. 10. 2015
Líbí se mi
30 min.
Příprava
120 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
čerstvě nasbíraní šneci
14 ks
sůl
mrkev, řapíkatý celer, petrželová a cibulová nať
1 ks
hovězí vývar
1 l
bobkový list, šalotka, pepř, hřebíček
ocet
4 lžíce
bílé víno
1 sklenička
máslo
20 dkg
listová petržel, česnek, šalotka
1 ks
čerstvou bagetu
2 ks

Šneci po burgundsku

Cestomilka Jana
Cestomilka Jana
Vloženo 16. 10. 2015
Líbí se mi
Šneci po burgundsku
30 min.
Příprava
120 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
čerstvě nasbíraní šneci
14 ks
sůl
mrkev, řapíkatý celer, petrželová a cibulová nať
1 ks
hovězí vývar
1 l
bobkový list, šalotka, pepř, hřebíček
ocet
4 lžíce
bílé víno
1 sklenička
máslo
20 dkg
listová petržel, česnek, šalotka
1 ks
čerstvou bagetu
2 ks

Šneci po burgundsku

Příprava této francouzské speciality není vůbec náročná. Pokud se Vám nechce běhat venku a hledat hlemýždě zahradní, dají se koupit již ve formě polotovaru, například v Makru. Kdo však zatouží po skutečné bio kvalitě, pak doporučuji spojit příjemnou procházku s jejich sběrem. Nejlepším obdobím je jaro, tedy květen a červen, ale vyrazit na lov můžete vlastně kdykoliv.

Příprava:

Následuje období půstu, kdy hlemýždě necháte 4 dny hladovět v krabici. Nezapomeňte do ní udělat dírky, aby se neudusili Toto období je důležité k jejich pročištění.

Postup:

Hlemýždě poté důkladně omyjete a vaříte asi 15 minut ve vřící osolené vodě. Poté jejich tělíčko z ulity vytáhnete a odstraníte černý ocásek a vnitřnosti. Dáte je do vlažné vody se solí a octem, aby se zbavili slizu. Následně je ještě jednou propláchnete a dáte na 2 hodiny vařit ve vodě s bílým vínem, řapíkatým celerem, mrkví a kořením - bobkový list, šalotka s hřebíčkem, pepř, cibulová a petrželová nať a pokud nemáte Court Bouillon (šnečí bujón), použijete hovězí vývar. Mezitím dáte vařit na 30 minut prázdné ulity, které pak ještě důkladně zevnitř i zvenku očistíte.

Bylinkové máslo:

Potřebujete klasické máslo, listovou petržel, jeden stroužek česneku a jednu šalotku. Pokrájíte najemno a smícháte. Máslem vytřete ulity, vložíte uvařené hlemýždě a uzavřete opět vrstvou másla.

Pečete v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 10 minut. Podáváte s bagetou. 

Šnečí maso je zdravé. Neobsahuje ani tuk ani cholesterol a chuť masa je velice příjemná.

Přeji tedy dobrou chuť!!!



Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

zaujímavé

Odpovědět
Amanda
Amanda 1. 7. 2016

To můžu

Odpovědět
Cestomilka Jana
Cestomilka Jana 1. 7. 2016

.... je to opravdu moc dobré! Nejlepší je samozřejmě originál přímo ve Francii

Odpovědět
Sisuš
Sisuš 30. 6. 2016

Vyzerá to super ale neviem či by som mala odvahu si to dať

Odpovědět
benca
benca 30. 6. 2016

wau

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 946
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.