Rychlá paštika

Vytisknout recept
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Poté zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Směs dáme do kuch. robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
Paštiku rozdělíme do mističek,  uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.
Játra používám kuřecí i vepřová, pokud nemám portské víno postačí například i červené cinzano.
Na dno mističek je také možné dat například slaninu.
Dle chuti do paštiky nebo navrch také přidávám brusinky či mandle 😉
500g - Játra
2lžíce - Máslo
2dcl - Portské víno
špetka - Sůl
1ks - Cibule
hrst - Tymián
ks - Pepř
2dcl - Smetana
příprava - 15
vaření - 25 min
Kategorie Předkrm
Uvařila LuckaKlimentová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account