Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Lůů
Lůů
Vloženo 4. 11. 2019
Líbí se mi
15 min.
Příprava
25 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Játra
500 g
Máslo
2 lžíce
Portské víno
2 dcl
Sůl
Cibule
1 ks
Tymián
Pepř
Smetana
2 dcl

Rychlá paštika

Lůů
Lůů
Vloženo 4. 11. 2019
Líbí se mi
Rychlá paštika
15 min.
Příprava
25 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Játra
500 g
Máslo
2 lžíce
Portské víno
2 dcl
Sůl
Cibule
1 ks
Tymián
Pepř
Smetana
2 dcl

Rychlá paštika

Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Poté zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Směs dáme do kuch. robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.

Paštiku rozdělíme do mističek,  uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.

Játra používám kuřecí i vepřová, pokud nemám portské víno postačí například i červené cinzano.

Na dno mističek je také možné dat například slaninu.

Dle chuti do paštiky nebo navrch také přidávám brusinky či mandle

15 min.
Příprava
25 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Játra
500 g
Máslo
2 lžíce
Portské víno
2 dcl
Sůl
Cibule
1 ks
Tymián
Pepř
Smetana
2 dcl

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Majina
Majina 9. 11. 2019

veru u nás by sme si pochutili.

Odpovědět
Lůů
Lůů 10. 11. 2019

dagmara12
dagmara12 5. 11. 2019

vypadá velmi lákavě

Odpovědět
beata0063
beata0063 5. 11. 2019

S vínom som ešte nikdy nejedla

Odpovědět
Lůů
Lůů 6. 11. 2019

Víno tomu dodá úplně jinou chuť, za mě dokonalé

Lůů
Lůů 5. 11. 2019

dobré víno tomu dodá skvělou chuť a je opravdu jednoduchá a rychlá

Odpovědět
lemur
lemur 5. 11. 2019

Dobrota.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 034
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení
a

Chci odebírat novinky na svůj email.