Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Lůů
Lůů
Vloženo 4. 11. 2019
Líbí se mi
15 min.
Příprava
25 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Játra
500 g
Máslo
2 lžíce
Portské víno
2 dcl
Sůl
Cibule
1 ks
Tymián
Pepř
Smetana
2 dcl

Rychlá paštika

Lůů
Lůů
Vloženo 4. 11. 2019
Líbí se mi
Rychlá paštika
15 min.
Příprava
25 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Játra
500 g
Máslo
2 lžíce
Portské víno
2 dcl
Sůl
Cibule
1 ks
Tymián
Pepř
Smetana
2 dcl

Rychlá paštika

Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Poté zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Směs dáme do kuch. robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.

Paštiku rozdělíme do mističek,  uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.

Játra používám kuřecí i vepřová, pokud nemám portské víno postačí například i červené cinzano.

Na dno mističek je také možné dat například slaninu.

Dle chuti do paštiky nebo navrch také přidávám brusinky či mandle

15 min.
Příprava
25 min min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Játra
500 g
Máslo
2 lžíce
Portské víno
2 dcl
Sůl
Cibule
1 ks
Tymián
Pepř
Smetana
2 dcl

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 18. 1. 2020

Bezvadný recept hned bych si dala

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 5. 1. 2020

dala bych si

Odpovědět
Lůů
Lůů 6. 1. 2020

Tamara
Tamara 3. 12. 2019

Paštiky máme rádi

Odpovědět
Lůů
Lůů 3. 12. 2019

Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Majina
Majina 9. 11. 2019

veru u nás by sme si pochutili.

Odpovědět
Lůů
Lůů 10. 11. 2019

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
87 790
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.