Řepáčci

Vytisknout recept
Kategorie Předkrm
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 23 minutes
Uvařila LucieFiedlerová

Ingredience

  • 1 ks Červená řepa
  • 500 g Listové těsto
  • 3 ks Listový špenát
  • 120-150 g Kozí sýr
  • hrách

Instrukce

  • Z červené řepy už jsme dělaly pomazánku, polévku i salát. Teď svého seznamu přidáváme i slané košíčky. Vynikající jako předkrm i příloha!
    Nejprve si připravíme čtverce z listového těsta a vmačkáme je do dvanácti forem na muffiny. Do košíčků vložíme čtvereček pečicího papíru, na něj nasypeme hrách a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme dozlatova.
    Během pečení nakrájíme řepu na malé kostičky, rozmačkáme sýr s nakrájeným špenátem a poté spojíme s řepou. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
    Z košíčků vysypeme hrách a opatrně vyndáme pečicí papír. Poté naplníme směsí a znovu na cca 7–10 min zapečeme.
    Na závěr uz jen ozdobíme sýrem a lístkem špenátu. Přeji dobrou chuť! Hodí se výborně i jako příloha k masu se špenátovou omáčkou  🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account