Lehká večeře či předkrm

Vytisknout recept
Kategorie Předkrm
Uvařila VeronikaŠímová

Ingredience

  • cca 250 g Listy baby špenátu
  • 1 hrnek Červená čočka
  • Parmezán
  • 1-2 ks Česnek
  • 2 ks Červená cibule
  • 2-4 lžice olej
  • Lněné semínko

Instrukce

  • Mám ráda zdravá, snadná a rychlá jídla a toto je jedno z nich. Vyzkoušejte!
    Do osolené vody dáme vařit červenou čočku.
    Špenát propereme a mírné pokrájíme. Přisypeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme nastrouhaný sýr, zalijeme olejem (já použila olej z ostropestřece mariánského, ale doporučuji jakýkoliv ne moc výrazný olej) a promícháme.
    Čočku necháme trochu rozvařit do mírné kaše. Smícháme s prolisovaným česnekem (cca 2 stroužky) a snastrouhaným parmezánem (podle chuti cca. 4lžíce). Chcete-li čočku pikatnější můžete ochutit trochou chilli či kayenským pepřem.
    Na talíř rozprostřeme salát a na něj umístíme hnízdo z čočky, posypeme lněnými semínky. Díky čočce je to celkem sytá ale zároveň lehká večeře. Tento pokrm se dá naservírovat i v miniporcích na malé talířky, kde splní funkci předkrmu.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account