Dýňové máslo - v lednici vydrží až 3 týdny a chutná opravdu skvěle

Vytisknout recept
Tenhle recept jsem našla v časopise. Jelikož jsme měli letos velké mnžství dýní, rozhodla jsem se recept vyzkoušet. Příprava není nikterak složitá a musím říct, že výsledek opravdu stojí za to. Dýňové máslo se krásně hodí pro podzimní dny, jelikož vůně skořice, která je v másle obsažena, se line ihned po otevření skleničky.
 
Příprava:
Dýni rozpůlíme, vyndáme semínka a nakrájíme na menší kousky. Připravíme si hrnec, do kterého dáme napařováček, pod který přidáme trochu vody. Vložíme nakrájené kousky dýně a necháme dusit cca 25 minut, dokud dýně nezměkne. Ze změklé dýně vytvoříme pyré pomocí mixéru. Do větší pánve či hrnce si připravíme cukr, džus a máslo. Vše necháme zkaramelizovat. Poté přidáme dýňové pyré, skořici, zázvor, muškátový květ, kůru z citronu a sůl. Při nízké teplotě necháme probublávat 30 minut, dokud máslo nezhoustne. 
 
Dýňové máslo uchováváme v lednici v uzavřených nádobkách až 3 týdny. Z jedné dávky jsme měli 7 skleniček.
Máslo si nejlépe vychutnáme na opečeném toastovém chlebu 🙂
1kg - dýně Hokaido
200ml - 100% jablečný džus
200g - cukr
100g - máslo
1lžička - skořice
1lžička - mletý zázvor
1špetka - muškátový květ
1špetka - sůl
1ks - kůra z citronu
příprava - 35
vaření - 30
Kategorie Předkrm
Uvařila TerezaDoleželová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account