Cizrnová pomazánka vaječná

Vytisknout recept
Přemýšlela jsem, co za pomazánku vymyslet do práce na svačinu, okoukla jsem domácí zásoby a během chvíle byla velmi chutná pomazánka na světě. A kupodivu chutnala i mužům, kteří kdyby tušili, že je z velké části z cizrny, asi by nebyli ochotni jí ani ochutnat.
Do hlubší mixovací misky jsem vyklopila konzervu sterilované cirzny včetně nálevu (bylo ho tam opravdu málo). Přidala nahrubo nastrouhaná vařená vejce, na slabé plátky pokrájené máslo, cibulku, hořčici a majonézu. Asi dvě minutky jsem "projížděla" tyčovým mixérem, dokud nebyla směs spojená a hladká. Následně jsem pak ochutila solí, pepřem a přidala pokrájenou pažitku.
Ten, kdo má rád vajíčkové pomazánky, v podstatě nepozná rozdíl.
1ks - sterilovaná cizrna Bonduelle 425 g
3ks - 3 vejce na tvrdo vařená
5dkg - máslo
1lžíce - hořčice plnotučná
1lžíce - majonéza
1ks - cibule malá, krájená na jemno
1špetka - sůl, pepř
1lžíce - pažitka krájená
příprava - 10
vaření - 5
Kategorie Předkrm
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account