
Milé Ženy,
včera jsem nasbírala tolik inspirace a motivace! Díky Dnu, kdy najdu lásku ve Flóře v Praze. Super úžasný den pro (nejen) Ženy. Tolik Lásky, Zdraví a Citů na jednom místě. Děkuji!
A tak vám dnes přináším na zdravou dopolední svačinku recept na CARPACCIO z červené řepy. Přitažlivý recept nejen svým vzhledem, ale i kombinací chutí. A pokud jste si připravily sirup z pampelišek a kopřiv dle předchozích receptů, nyní jej můžete chuťově skvěle doladit s ostatními ingrediencemi v dresingu.
Asi nejzdlouhavější je proces přípravy samotné řepy. Já ji s oblibou peču.
Připravte si 2 čtverce alobalu. Do jejich středu vložte dobře omytou bulvu červené řepy (na každý čtverec jeden kus), zakápněte olejem, trošku osolte a vytvořte raneček. Obě takto připravené řepy v ranečku vložte do předehřáté trouby na 200 °C v nějakém menším pekáčku, kam nalijete trošku vody.
Pečte cca 45 minut - podle velikosti řepy.
Upečenou řepu vyjmete z alobalu a necháte prochladnout.
Poté ji nakrájíte na velmi tenké plátky. Na každý talíř (2 porce) 1 bulvu. Vyskládáte po okraji talíře do vějíře.
Přidáte na každý talíř k řepě hrst rukoly a půl hrsti polníčku.
Pokapete dresingem a posypete CHIA semínky (můžete je nahradit sezamem).
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
mnam
Zaujímavý recept
krása
dala bych si
Je vynikající a foztka naprosto dokonalá