Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 15. 5. 2016
Líbí se mi
10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Červená řepa (pečená)
2 ks
Rukola
2 hrst
Polníček
1 hrst
Javorový sirup
1 lžíce
Sirup z pampelišky a kopřivy
1 lžíce
Olej (olivový, slunečnicový)
2 lžíce
Sůl
1 špetka
Pepř
1 špetka
Citron (šťáva)
1 ks
CHIA semínka na posypání
1 lžíce

CARPACCIO z červené řepy

Francis
Francis
Vloženo 15. 5. 2016
Líbí se mi
CARPACCIO z červené řepy
10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Červená řepa (pečená)
2 ks
Rukola
2 hrst
Polníček
1 hrst
Javorový sirup
1 lžíce
Sirup z pampelišky a kopřivy
1 lžíce
Olej (olivový, slunečnicový)
2 lžíce
Sůl
1 špetka
Pepř
1 špetka
Citron (šťáva)
1 ks
CHIA semínka na posypání
1 lžíce

CARPACCIO z červené řepy

Milé Ženy,

včera jsem nasbírala tolik inspirace a motivace! Díky Dnu, kdy najdu lásku ve Flóře v Praze. Super úžasný den pro (nejen) Ženy. Tolik Lásky, Zdraví a Citů na jednom místě. Děkuji!

A tak vám dnes přináším na zdravou dopolední svačinku recept na CARPACCIO z červené řepy. Přitažlivý recept nejen svým vzhledem, ale i kombinací chutí. A pokud jste si připravily sirup z pampelišek a kopřiv dle předchozích receptů, nyní jej můžete chuťově skvěle doladit s ostatními ingrediencemi v dresingu.

Pojďme na to!

Asi nejzdlouhavější je proces přípravy samotné řepy. Já ji s oblibou peču. 

Připravte si 2 čtverce alobalu. Do jejich středu vložte dobře omytou bulvu červené řepy (na každý čtverec jeden kus), zakápněte olejem, trošku osolte a vytvořte raneček. Obě takto připravené řepy v ranečku vložte do předehřáté trouby na 200 °C v nějakém menším pekáčku, kam nalijete trošku vody. 

Pečte cca 45 minut - podle velikosti řepy.

Dresing si připravíte smícháním všech surovin dohromady a jejich mírným prošleháním.

  • 2 PL oleje (olivový, slunečnicový - jaký máte chuťově raději)
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1 PL sirupu z pampelišek a kopřiv (pokud jej nemáte, nic se neděje. Nahraďte ho druhou lžící javorového sirupu)
  • špetka soli
  • trošku pepře
  • šťáva z 1 citronu

Upečenou řepu vyjmete z alobalu a necháte prochladnout.

Poté ji nakrájíte na velmi tenké plátky. Na každý talíř (2 porce) 1 bulvu. Vyskládáte po okraji talíře do vějíře.

Přidáte na každý talíř k řepě hrst rukoly a půl hrsti polníčku.

Pokapete dresingem a posypete CHIA semínky (můžete je nahradit sezamem).

Zdravá a lehká svačinka je na světě.

Dobrou chuť!

 

 

 

 

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Červená řepa (pečená)
2 ks
Rukola
2 hrst
Polníček
1 hrst
Javorový sirup
1 lžíce
Sirup z pampelišky a kopřivy
1 lžíce
Olej (olivový, slunečnicový)
2 lžíce
Sůl
1 špetka
Pepř
1 špetka
Citron (šťáva)
1 ks
CHIA semínka na posypání
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 12. 5. 2020

krása

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

dala bych si

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Je vynikající a foztka naprosto dokonalá

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 11. 8. 2018

paráda

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 165
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.