Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Baculatá
Baculatá
Vloženo 4. 10. 2018
Líbí se mi
10-15 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Babaganuš

Baculatá
Baculatá
Vloženo 4. 10. 2018
Líbí se mi
Babaganuš
10-15 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Babaganuš

lilek 3 kusyjogurt bílý 4 lžíce (4-6 lžic)sezamová pasta Tahini 3 lžícečesnek 2 stroužky (2-3 strožky)sumac 1 lžičkapepř kajenský 1 lžičkasemínka piniová (opražená na ozdobu)šťáva citronová (podle chuti)petržel hladkolistá (k podávání)olej olivový (na zakápnutí)
 

Lilky podélně rozřízněte, osolte a nechte asi 15 minut vypotit. Pak sůl setřete papírovou utěrkou, lilky potřete olejem a položte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut, dokud nebude dužina úplně měkká. Dužinu lžící vydlabejte a dejte do misky. Přidejte jogurt, tahini, prolisovaný česnek a koření, osolte, je-li to třeba, a promíchejte. Hotovou babu ganuš ozdobte piniovými semínky, zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a podávejte.

10-15 min.
Příprava
60 a více min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
hudlenka
hudlenka 9. 7. 2020

zkusím

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 9. 7. 2020

zajímavé

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 2. 7. 2020

Odpovědět
Duch
Duch 18. 5. 2020

Vyzkouším

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 769
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.