Sytá a dobrá: Polévka horalka nahradí i hlavní jídlo

Vytisknout recept
 
Kategorie Polévka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila ZdeňkaJelesnianská

Ingredience

  • 50 dkg Libová vepřová plec
  • 50 dkg Houby
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev
  • 1 ks Smetana
  • 5 dkg Hladká mouka
  • 3 ks Masový bujón kostky
  • 1 lžíce Ocet
  • Pepř
  • Sůl
  • Drcený kmín

Instrukce

  • Výborná zeleninová polévka obzvlášť dnes sedne. Zkuste tuhle!
    Sytá, hustá polévka, která nahradí hlavní jídlo a krásně zahřeje.V tlakovém hrnci rozpustíme ve 2 litrech vody 3 kostky masového bujónu a maso uvaříme. Houby pokrájíme na silnější plátky, mrkev a brambory na kostičky. Ve větším hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme postupně houby, mrkev a brambory, mírně osolíme, přidáme kmín, pepř a podléváme vývarem z masa a bujónu.
    Po změknutí všeho dolijeme zbytek vývaru. Polévku zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou a krátce povaříme. Dochutíme a zakapeme octem. Do hotové polévky vložíme na kostičky nakrájené maso. Při podávání posypeme pažitkou.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account